Λαφαζάνης: «Αδειάζει» Βαρουφάκη και δείχνει Τσίπρα για τις κινήσεις του τέως ΥΠΟΙΚ

Λαφαζάνης: «Αδειάζει» Βαρουφάκη και δείχνει Τσίπρα για τις κινήσεις του τέως ΥΠΟΙΚ

«Η υπόθεση με τον Γιάνη Βαρουφάκη παίρνει άσχημη τροπή», αναφέρει το iskra.gr - Γεμάτη αυταπάτες, παλινωδίες, αντιφάσεις και κωλυσιεργία η διαπραγματευτική τακτική Βαρουφάκη

Λαφαζάνης: «Αδειάζει» Βαρουφάκη και δείχνει Τσίπρα για τις κινήσεις του τέως ΥΠΟΙΚ
Αν και υπέρ του σχεδίου Β, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν εμφανίζεται υποστηρικτής του Γιάνη Βαρουφάκη, εκφράζοντας τη ριζική πολιτική διαφωνία με τη διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε, τοποθετώντας συνένοχο και τον πρωθυπουργό.  

«Η υπόθεση με τον Γιάνη Βαρουφάκη παίρνει άσχημη τροπή», αναφέρει η ιστοσελίδα της Αριστερής Πλατφόρμας και υπογραμμίζει ότι «η Iskra έχει εκφράσει ρητά και κατηγορηματικά τη ριζική πολιτική διαφωνία της με την γεμάτη αυταπάτες, παλινωδίες, αντιφάσεις και κωλυσιεργία, διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε ο Γ. Βαρουφάκης, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό».

Κλείσιμο


«Τονίζει δε ότι είναι άλλο όμως η πολιτική κριτική από αριστερή σκοπιά σε αυτή τη διαπραγματευτική τακτική και άλλο η αξιοποίησή της ως αφορμή για να βγουν "λάδι" παλιά και νέα μνημόνια και ακόμα χειρότερα η αξιοποίησή της ως αφορμή, με την , τουλάχιστον, ανοχή μελών της κυβέρνησης, για να τεθεί "εκτός νόμου" το σχέδιο Β και να ποινικοποιηθούν και να "λιντσαριστούν" όσοι υποστηρίζουν τέτοιου τύπου σχέδια ως έκτακτη ανάγκη ή υποστηρίζουν ευθέως την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη». 

«Αν το κατεστημένο της μνημονιακής υποτέλειας της χώρας, αντί να πληρώσει για την καταστροφή, πιστεύει ότι μπορεί να βγει και από πάνω και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μετεμφυλιακή αρένα είναι πικρά γελασμένο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο κ. Λαφάζανης την Τρίτη και καταλήγει: «Το "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού δεν ηττήθηκε ούτε έχει παραδοθεί βορά στη χλεύη των ηττημένων. Ο αγώνας για το "ΟΧΙ" συνεχίζεται μέχρι το τέλος».

Σε κοινή δήλωση, με την οποία καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις και να ενεργοποιήσει τον λαϊκό παράγοντα, προβαίνουν εν τω μεταξύ τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, Αντώνης Νταβανέλος, Στάθης Λεουτσάκος και Σόφη Παπαδόγιαννη.

Με κοινή τους ανακοίνωση, ζητούν την άμεση σύγκληση διαρκούς συνεδρίου, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην βρεθεί προ τετελεσμένων. «Το Διαρκές Συνέδριο έχει καταστατική δημοκρατική υποχρέωση να απορρίψει τη μνημονιακή συμφωνία και να καλέσει την κυβέρνηση να τηρήσει το αντιμνημονιακό - προοδευτικό της πρόγραμμα» τονίζουν χαρακτηριστικά.

«Η τήρηση των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών στο κόμμα, η εφαρμογή των προγραμματικών μας δεσμεύσεων και η τήρηση της λαϊκής εξουσιοδότησης και εντολής που μας δόθηκε στις 25 Γενάρη και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη αποτελούν απαραβίαστες αρχές για το κόμμα» επισημαίνουν τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως καταλήγουν, για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του δεν υπάρχει άλλος δημοκρατικός και καταστατικός δρόμος από την άμεση επιστροφή στις αντιμνημονιακές ρίζες του. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης