Λαφαζάνης: Το ένοχο κατεστημένο ζητά ποινικοποίηση του Plan B

Λαφαζάνης: Το ένοχο κατεστημένο ζητά ποινικοποίηση του Plan B

Είναι πικρά γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν να βγουν κι από πάνω, επισημαίνει ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και τονίζει: «Ο αγώνας για το "ΟΧΙ" συνεχίζεται μέχρι το τέλος» - Κοινή δήλωση Λεουτσάκου-Νταβανέλλου-Παπαδόγιαννη που ζητούν διαρκές συνέδριο

Λαφαζάνης: Το ένοχο κατεστημένο ζητά ποινικοποίηση του Plan B
«Το ένοχο κατεστημένο της χώρας , μετά το νέο μνημόνιο που συνομολόγησε η κυβέρνηση, αποθρασύνθηκε  και έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ρεβανσισμού ώστε να ζητάει ευθέως να ποινικοποιηθεί το Plan B και να αρχίσουν να διώκονται ποινικά όσοι το υποστηρίζουν» αναφέρει σε μια πολύ σκληρή δήλωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης ο  επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Αν το κατεστημένο της μνημονιακής υποτέλειας της χώρας, αντί να πληρώσει για την καταστροφή, πιστεύει ότι μπορεί να βγει και από πάνω και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μετεμφυλιακή αρένα είναι πικρά γελασμένο», προσθέτει και καταλήγει: «Το "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού δεν ηττήθηκε ούτε έχει παραδοθεί βορά στη χλεύη των ηττημένων. Ο αγώνας για το "ΟΧΙ" συνεχίζεται μέχρι το τέλος».

Σε κοινή δήλωση, με την οποία καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις και να ενεργοποιήσει τον λαϊκό παράγοντα, προβαίνουν εν τω μεταξύ τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, Αντώνης Νταβανέλος, Στάθης Λεουτσάκος και Σόφη Παπαδόγιαννη.

Κλείσιμο
Με κοινή τους ανακοίνωση, ζητούν την άμεση σύγκληση διαρκούς συνεδρίου, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην βρεθεί προ τετελεσμένων.  «Το Διαρκές Συνέδριο έχει καταστατική δημοκρατική υποχρέωση να απορρίψει τη μνημονιακή συμφωνία και να καλέσει την κυβέρνηση να τηρήσει το αντιμνημονιακό – προοδευτικό της πρόγραμμα» τονίζουν χαρακτηριστικά.

«Η τήρηση των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών στο κόμμα, η εφαρμογή των προγραμματικών μας δεσμεύσεων και η τήρηση της λαϊκής εξουσιοδότησης και εντολής που μας δόθηκε στις 25 Γενάρη και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη αποτελούν απαραβίαστες αρχές για το κόμμα» επισημαίνουν τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως καταλήγουν, για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του δεν υπάρχει άλλος δημοκρατικός και καταστατικός δρόμος από την άμεση επιστροφή στις αντιμνημονιακές ρίζες του. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης