Κωνσταντοπούλου: Την Τρόικα και τους δανειστές δεν θα τους ξαναποκαλέσω θεσμούς

Κωνσταντοπούλου: Την Τρόικα και τους δανειστές δεν θα τους ξαναποκαλέσω θεσμούς

Η κυβέρνηση έχει λάβει εντολή για τα εντελώς αντίθετα, είπε η πρόεδρος της Βουλής - Τιμώ την ειλικρίνεια του Αλέξη Τσίπρα, είπε ακόμη, για να προσθέσει: Θα πορευτούμε μαζί, όχι ναζί

Κωνσταντοπούλου: Την Τρόικα και τους δανειστές δεν θα τους ξαναποκαλέσω θεσμούς
Λίγο πριν την ψηφοφορία επί του δεύτερου πακέτου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, στο βήμα ανέβηκε η πρόεδρος του Σώματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην ομιλία της, η οποία συχνά συνοδεύτηε από αποδοκιμασίες και αντιδράσεις από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι η κυβέρνηση «έχει λάβει εντολή για τα εντελώς αντίθετα», από αυτά που φέρνει τώρα τη Βουλή, ενώ έκανε λόγο για εκβιασμό από την πλευρά των δανειστών και ακύρωση της δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους.

«Τιμώ την ειλικρίνεια των λόγων του» είπε για τον πρωθυπουργό, «όμως δεν πρέπει να αμφισβητούμε την πρόθεση των δανειστών να μας εξευτελίσουν».

Κλείσιμο
Η πρόεδρος της Βουλής επέμεινε στη θεωρία του πραξικοπήματος, επιτέθηκε κατά πάντων και επέρριψε ευθύνες στο ΔΝΤ, για το οποίο είπε ότι συνηθίζει να παρουσιάζει τα προγράμματα που εφαρμόζει ως ιδιοκτησία της εκάστοτε κυβέρνησης της χώρας, στην οποία τα εφαρμόζει.

Παράλληλα, «υπενθύμισε» ότι ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή κατάργησης του Μνημονίου, αναφερόμενη τόσο στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου όσο και σε εκείνο του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

«Συνδιαλεγόμαστε με κακόπιστους αντισυμβαλλόμενους, θέλησαν να σώσουν όχι την ελληνική κοινωνία, αλλά τις τράπεζες» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Κατεβαίνοντας από το βήμα, η κυρία Κωνσταντοπούλου χειροκροτήθηκε, προφανώς ειρωνικά...

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας της κυρίας Κωνσταντοπούλου:

- Κανείς δεν μπορεί να συγκαλύψει και να καλλωπίσει τον εκβιασμό.

- Καποιοι εντός της Ευρώπης εκβιάζοντας θέλουν να απελπίσουν τους λαούς. Να τους απομακρύνουν από τη δημοκρατική διαδικασία και να τους πείσουν ότι αυτή δεν έχει νόημα. Κόπτονται το 61,3% του «όχι» στο δημοψήφισμα να μετατραπεί σε «ναι».

- Τα νομοθετήματα δεν αποτελούν πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία έχει δεσμευτεί για τα ακριβώς αντίθετα.

- Το να εκβιάζεται η κυβέρνηση ενός κυρίαρχου κράτους-μέλους της ΕΕ με την απειλή άτακτης και βίαιης χρεοκοπίας και να χρησιμοποιείται η ΕΚΤ ως εργαλείο αυτού του εκβιασμού αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Ευρωπαϊκού δικαίου και δόλια συμπεριφορά.

- Το να διεκδικούν οι δανειστές, η τρόικα (και να μου επιτρέψετε να μην τους αποκαλέσω ξανά θεσμούς), να ψηφίσει αυτά που δεν έχει χρόνο η Βουλή να ψηφίσει, αποτελεί το άκρον άωτον της αντιδημοκρατικής και της αντιευρωπαϊκής συμπεριφοράς.

- Τιμώ την ειλικρίνεια των λόγων και των προθέσεών του. Και τη θέλησή του να δώσουμε μαζί όλες τις μάχες και να τις κερδίσουμε. Είναι προς τιμήν του πρωθυπουργού που μιλά για τις μη ομαλές συνθήκες, για τον εκβιασμό που υπέστη.

- Δεν έχουμε την ιδιοκτησία του προγράμματος. Αυτή είναι η διατύπωση που αποτελεί συγκεκριμένη απατηλή μεθόδευση του ΔΝΤ, το οποίο σε όλες τις χώρες που κατέστρεψε, εμφάνισε τα αποτελέσματα ως ιδιοκτησία των κυβερνήσεων.

- Κατά την άποψή μου, πρέπει να αναδειχθεί ότι διαλεγόμαστε με κακόπιστους αντισυμβαλλομένους. Γνώριζαν εξ αρχής ότι το χρέος δεν ειναι βιώσιμο. Κι όμως το απέκρυψαν.

- Έχω εκφράσει τη θεσμική μου τοποθέτηση για ό,τι γίνεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη τις τελευταίες δέκα μέρες. Πρόκειται για πραξικόπημα, για πειθαναγκασμό, εκβιασμό. Δεν καλλωπίζεται ο εκβιασμός.

- Εκβιασμός, πραξικόπημα, συνθηκολόγηση: λέξεις που αποτυπώνουν την εκτροπή που λαμβάνει χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

- Να μην ξεχνάμε την πρόθεση των δανειστών να μας εξευτελίσουν. Θα δώσουμε τη μάχη μαζί με τον πρωθυπουργό.

- Να μην ξεχνάμε την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός, για κατάργηση των μνημονίων και έξοδο από τη μέγγενη του χρέους.

- Τιμώ την ειλικρίνεια του Αλέξη Τσίπρα. Θα πορευτούμε μαζί, όχι ναζί.

- Η Επιτροπή Αλήθειας απέδειξε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και αναγκάζονται να το ομολογήσουν τώρα.

- Προσωπικά , δεν ξεχνάω πως, όταν πρωτοεξελέγη ο κ. Τσίπρας πρόεδρος του Συνασπισμού, ήμουν η δικηγόρος του απέναντι στη μήνυση που του είχε κάνει ο κ. Βγενόπουλος. Θα υπερασπιζόμουν και πάλι τον Αλέξη Τσίπρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης