Μεϊμαράκης: Οι «πραξικοπηματίες» μας έδωσαν τα χρήματα να ανοίξουν οι τράπεζες

Μεϊμαράκης: Οι «πραξικοπηματίες» μας έδωσαν τα χρήματα να ανοίξουν οι τράπεζες

Κύριε Τσίπρα απευθυνθήκατε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπω τον λόγο να σας απαντήσω - Αλήθεια, υποδεχτήκατε σήμερα την τρόικα στα υπουργεία, διερωτήθηκε - Ο κίνδυνος για Grexit δεν εξαφανίστηκε - Για πρώτη φορά πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη διαδικασία, σχολίασε για την διαμάχη με την Ζωή

Μεϊμαράκης: Οι «πραξικοπηματίες» μας έδωσαν τα χρήματα να ανοίξουν οι τράπεζες
“Αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει ανάγκη να σας απαντήσω απόψε” δήλωσε όλο νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ μόλις ανέβηκε στο βήμα της Βουλής αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού,  εξηγώντας ότι “δεν απευθυνθήκατε σε εμάς, αλλά νομίζω στους εκλεκτούς συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ”. 

Μάλιστα, ο κ. Μειμαράκης ανέφερε ότι “η ΝΔ επιλέγει τον μεσαίο δρόμο, χωρίς ακρότητες, με σύνεση”, ενώ κάνοντας εμμέσως αναφορά στο ενδεχόμενο εκλογών στο  μέλλον τόνισε ότι “ διαμορφώνουμε ήδη το δρόμο του κοινωνικού μεταρρυθμιστικού κέντρου με εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης”. Υπογράμμισε δε ότι “είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας και το μέλλον  μας και έτσι θα απευθύνουμε στο λαό όταν εσείς το αποφασίσετε”. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, επίσης, ότι “χωρίς συμφωνία θα ήμασταν αλλού, η ζημιά θα ήταν μεγάλη” και ξεκαθάρισε ότι “η ΝΔ συμφωνεί μαζί σας σε έναν εθνικό σκοπό.Δεν στηρίζουμε τα μέτρα, αλλά ψηφίζουμε “ναι” για να διασφαλίσουμε τη θέση της χώρας στο ευρώ και να χτίσουμε την εμπιστοσύνη”. Κάλεσε, μάλιστα, να αναγνωρίσει  όσα  θετικά έχει καταφέρει η κυβέρνηση Σαμαρά  και “όσα σας αφήσαμε ως παρακαταθήκη”. 

Κλείσιμο
Ο κ. Μειμαράκης στη δευτερολογία του ανέφερε  ότι “μας  ρίξατε για να μην αισθανθούν  οι πολίτες τα οφέλη που έφερε η κυβέρνηση το 2013 και το 2014, βιαστήκατε και ήρθατε απροετοίμαστος. Είχατε τη διαδρομή έτοιμη, με το μαιλ Χαρδούβελη του 1 δισ. ευρώ, αλλά δεν συμφωνήσατε” και πρόσθεσε ότι  “είχατε καλύτερη αντιμετώπιση από τους εταίρους. 

“Κύριε Τσίπρα, ο παλιός είναι αλλιώς, γι’ αυτό πάρετε καμία συμβουλή και από εμάς”, τόνισε και πρόσθεσε ότι εγώ καταλαβαίνω τι περνάτε και εμείς τουλάχιστον ήμασταν πραγματιστές αλλά εσείς ήρθατε αντιμέτωποι και με την πραγματικότητα. Αιχμές και τον κ. Βαρουφάκη, λέγοντας ότι οι κ.κ.  Λαφαζάνοι και  Λαπαβίτσας το λένε ότι δεν θέλουν δραχμή και καλά κάνουν. “Τον κ. Λαφαζάνη τον ξέρω 40 χρόνια, Ο Βαρουφάκης είναι δικό σας δημιούργημα. 

Προηγουμένως ο κ. Μειμαράκης είχε τονίσει ότι “έχω μία αίσθηση ότι ίσως κάποιοι  καλοβλέπουν την έξοδο από το ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που όντως θέλουν να βγούμε από το ευρώ, τους χαίρομαι, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που λειτουργούν  με ύπουλο τρόπο” και κάλεσε “να μην είμαστε τόσο αμέριμνοι”.

Στη συνέχεια ρώτησε τον πρωθυπουργό, “ μας είπατε ότι κάνατε ένα δύσκολο συμβιβασμό, υπολογίσατε πόσο μας κόστισε. Γιατί μας μιλάτε για τη συντήρηση, το νέο, το δεξιό, το αριστερό;” ακι πρόσθεσε ότι δεν έχετε καταλάβει ότι δεν υπάρχει δεξιό και αριστερό Μνημόνιο, δεν καταλάβατε ότι για να μείνουμε στο ευρώ πρέπει να ακολουθήσουμε  κάποιες αναγκαίες πολιτικές;  

Ο κ. Μειμαράκης αναφέρθηκε και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι “για πρώτη φορά γίνεται αναφορά από τον πρωθυπουργό για τη διαδικασία και την πρόεδρο της Βουλής να στέκεται ως βουλευτής ενώ έχει σύρει τα μύρια όσα. Και μάλιστα η κύρια πρόεδρος σας χειροκρότησε, είναι πρωτοφανείς οι ημέρες που ζούμε… “. 

Επίσης, υπογράμμισε ότι “τα προαπαιτούμενα που συζητάμε σήμερα και θα ψηφίσουμε, ανοίγουν το δρόμο για τη δανειακή σύμβαση,   δηλαδή το τρίτο Μνημόνιο”. Δήλωσε δε ότι “μετά τη ψήφιση του πρώτου πακέτου υπήρξαν θετικά, όπως το άνοιγμα των τραπεζών και δρομολογείται και τα θετικά που ήρθαν είναι λόγω της συμβολής της ΝΔ και των 250 βουλευτών”. Οι «πραξικοπηματίες», όπως τους αποκαλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μας έδωσαν τα χρήματα και άνοιξαν οι τράπεζες. Ωστόσο, τόνισε ότι “οι κίνδυνοι δεν εξαφανίστηκαν και πρόσθεσε ότι “φέρατε τη χώρα μία ανάσα πριν τη χρεοκοπία. Πήρατε τη χώρα σε ανάπτυξη και την πήγατε στην ύφεση, πήρατε υγιείς τράπεζες και τις κλείσατε”. 

Απαντώντας στον κ. Μειμαράκη γιατί δεν πήρατε την συμφωνία της 25ης Ιανουαρίου με τα 2 δις ευρώ, ο πρωθυπουργός τόνισε στη δευτερολογία του με ερώτηση, λέγοντας ότι “καλά εμείς δεν την πήραμε. Εσείς γιατί δεν το κάνατε. Ας παραδεχθούμε τις αλήθειες. Γιατί δεν το κάνατε; Δεν σας την δίνανε. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπήρχε συμφωνία με 2 δις ευρώ. Η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνο αυτά που σήμερα συζητάμε θα παίρνατε αλλά και πιο επώδυνα αν δεν αλλάζαμε το πλαίσιο και το όριο των πρωτογενών πλεονασμάτων” και πρόσθεσε ότι “ας το παραδεχθούμε και ας προχωρήσουμε από κοινού για τον μεγάλο εθνικό στόχο που είναι η αναδιάρθρωση του χρέους”. 

Στο σημείο εκείνο ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κακλαμάνης παρενέβη και ρώτησε τον πρωθυπουργό:  για τον Μεϊμαράκη ή για την Κωνσταντοπούλου το λέτε!

Ο κ. Τσιπρας τόνισε, επίσης, στη δευτερολογία του ότι “οι συγκρούσεις και οι ιδεολογικές διαφορές είναι παλιές. Και εντός του κόμματός σας υπάρχουν διαφορές. Τα τελευταία 20 χ΄ρονια έχει επικρατήσει η νεοφιλελεύθερη αντίληψη που δημιουργήσει  τρομακτικές ανισότητες. Δεν είναι το νέο η αντίληψη του σκληρού νεοφιλελευθερισμού”. 

“Κύριε Τσίπρα, ο παλιός είναι αλλιώς, γι’ αυτό πάρετε καμία συμβουλή και από εμάς”, τόνισε ο κ. Μειμαράκης. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε στη συνέχεια ότι “αφού όπως λέτε καταστρέψαμε τον λαό και κάναμε τόσα δεινά. Πως όμως γίνεται η η πλειοψηφία του λαού και μας στηρίζει. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις έχουμε διπλό σκορ”. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης