Σύνοδος Κορυφής (6:20 π.μ): Εμπλοκή στην εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και ΔΝΤ

Σύνοδος Κορυφής (6:20 π.μ): Εμπλοκή στην εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και ΔΝΤ

Το ένα θέμα είναι η μεταφορά περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου σε εταιρία και το άλλο είναι ο ρόλος του ΔΝΤ μετά τη λήξη του υπάρχοντος προγράμματος

Σύνοδος Κορυφής (6:20 π.μ): Εμπλοκή στην εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και ΔΝΤ
H εμπλοκή στις Βρυξέλλες συνεχιζεται, με Ελλάδα και εταίρους να διαφωνούν σε δύο κρίσιμα θέματα:

- Στην μεταφορά περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου ύψους έως 50 δις ευρώ σε εταιρία, υπό την διαχείριση των δανειστών, είτε στο Λουξεμβούργο, είτε εντός της χώρας. Η κυβέρνηση θεωρεί την πρόταση αποικιοκρατικού χαρακτήρα και δεν δέχεται την απαίτηση. "Θυμίζει δέκατο όγδοο αιώνα" έλεγε κυβερνητικό στέλεχος. Μάλιστα σημείωνε ότι δεν υπήρχε αυτο το θέμα μέχρι χθες το βράδυ.

- Στο ρολο του ΔΝΤ κατά το διάστημα μετά τον Μάρτιο του 2016, όταν και λήγει το τρέχον πρόγραμμα του Ταμείου. Η κυβέρνηση θέλει ένα κατά το δυνατον αμιγές ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Κλείσιμο
Για το χρέος φαίνεται οτι παραμένει στο τραπέζι χωρίς αμφισβήτηση από τους ευρωπαίου εταίρους η αρχική διατύπωση του κειμένου, όπως την έθεσε η ελληνική πλευρά περί συζήτησης για ρύθμιση σύντομα.

Όσο για το άλλο θέμα που ειχε προκαλέσει όλη νύχτα διαβουλεύσεις, περί απόσυρσης των "μονομερών ενεργειών" της κυβέρνησης δηλαδή των νομοσχεδίων της προηγούμενης περιόδου (για προσλήψεις, για ΕΡΤ, για δόσεις κλπ) οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εχουν υιοθετηθεί περίπλοκες διατυπώσεις, που δίνουν ευελιξία στην ελληνική πλευρά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης