ΝΔ: Έναν... ΕΝΦΙΑ το μήνα κοστίζει η καθυστέρηση στη συμφωνία

ΝΔ: Έναν... ΕΝΦΙΑ το μήνα κοστίζει η καθυστέρηση στη συμφωνία

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι για να συζητήσει επί των εξελίξεων, αλλά και για να «νομιμοποιήσει» την παρουσία στο τιμόνι του κόμματος του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης


ΝΔ: Έναν... ΕΝΦΙΑ το μήνα κοστίζει η καθυστέρηση στη συμφωνία
Έναν επιπλέον... ΕΝΦΙΑ κοστίζει κάθε μήνας καθυστέρησης στην υπογραφή συμφωνίας με τους εταίρους της χώρας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιτελών της Νέας Δημοκρατίας που παρουσιάστηκαν κατά τη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνήλθε για πρώτη φορά υπό την προεδρία του νέου προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Τα γαλάζια στελέχη, αλλά και και ο κ. Μεϊμαράκης προσωπικώς, αντέδρασαν έντονα στις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες περί προγράμματος - «γεφυρας», αλλά και στο γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκε ολοκληρωμένη πρόταση εκ μέρους της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας. «Δεν είναι δυνατόν να πήγαν ξανά χωρίς πρόταση», είπε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και όπως συμπλήρωσε: «Δεν είπαμε αυτά στη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο».

Ορισμένα στελέχη, μάλιστα, όπως ο Κώστα Τασούλας επιχειρηματολόγησαν λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει διάθεση για συμφωνία, αλλά επιχειρεί να δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε να ρίξει την ευθύνη στους Ευρωπαίους εταίρους και να προχωρήσει το σχέδιο προς τη δραχμή, που θα περάσει μέσα από πρόωρες εκλογές.  
 
Την άποψη ότι «ο πρωθυπουργός παραμένει δέσμιος των εσωτερικών αντιφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του "'οχι" που ζήτησε και πήρε στο δημοψήφισμα της Κυριακής», υποστήριξαν και άλλα στελέχη της ΝΔ. Άλλοι, ωστόσο, διατύπωσαν την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας «επιχειρούν να κρυφθούν πίσω από την απόφαση των Πολιτικών Αρχηγών για να μοιραστούν το τεράστιο βάρος από τα δυσβάστακτα μέτρα του τρίτου Μνημονίου».

Εν τέλει, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατέληξαν στο συμπέρασμα να κληθεί ο κ. Τσίπρας να φέρει άμεσα τη συμφωνία που υποσχέθηκε, καθώς, όπως σημειώθηκε σε σχετική ανακοίνωση, «δεν έχει εντολή για ρήξη, αλλά για εξεύρεση βιώσιμης συμφωνίας, σύμφωνα και με το κοινό ανακοινωθέν του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.
Κλείσιμο

Επισημάνθηκε ότι παρήλθε το 48ωρο εντός του οποίου θα υπήρχε συμφωνία, ορόσημο το οποίο δεν ετέθη από τη ΝΔ, αλλά «το είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός», ο οποίος «έχει την κύρια ευθύνη να φέρει γρήγορα τη συμφωνία». 

Ακόμη τα στελέχη της ΝΔ υπογράμμισαν την ανάγκη «να ανοίξουν οι τράπεζες για να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών και των συνταξιούχων και να διασφαλιστούν οι καταθέσεις, όπως οι ίδιοι έχουν υποσχεθεί».
Κ.Ο. για «νομιμοποίηση» του νέου Προέδρου

Κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Μεϊμαράκης μεταβατικός πρόεδρος ενημέρωσε τα γαλάζια στελέχη γα την πρόθεσή του να συγκληθεί στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για να επικυρώσει τη διαδικασία μεταβίβασης της αρχηγίας από τον Αντώνη Σαμαρά στον νέο μεταβατικό πρόεδρο.

Μάλιστα στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε αναφέρεται ότι το Πολιτικό Συμβούλιο «αναγνωρίζει τη μεγάλη προσφορά του Αντώνη Σαμαρά στην πατρίδα και στην παράταξη και εκφράζει την αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη». 

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι στη συνεδρίαση θα δοθεί ο λόγος σε όλους βουλευτές για να εκφραστούν. Και, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα, ο ίδιος δεν έχει αντίρρηση να γίνει ψηφοφορία, ακόμη και να στηθεί κάλπη.

Με τον τρόπο αυτό, ο νέος πρόεδρος θέλει να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις που δημιουργούνται από παρασκηνιακές κινήσεις που έχουν αρχίσει να παρατηρούνται με αποκορύφωμα τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη -σε αίθουσα της Βουλής λίγα μέτρα μακριά από την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ- τρεις από τους φερόμενους ως επίδοξους δελφίνους: η Ντόρα Μπακογιάννη και οι Νίκος Δένδιας και Ευριπίδης Στυλιανίδης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης