Φώφη Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός έχει εντολή για βιώσιμη συμφωνία

Φώφη Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός έχει εντολή για βιώσιμη συμφωνία

Πρέπει να ξεπεραστούν «οι ακραίες εμμονές και τα λάθη που έγιναν στην πορεία αυτής της διαπραγμάτευσης και εντός και εκτός Ελλάδας» αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Φώφη Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός έχει εντολή για βιώσιμη συμφωνία
Δυσαρέσκεια υπάρχει μεταξύ των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών, σύμφωνα με πληροφορίες, για την εικόνα  της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετέχει στο Eurogroup χωρίς συγκεκριμένη πρόταση, στάση που δυσχεραίνει την κατάσταση για θετική έκβαση των συνομιλιών. Παρά το γεγονός ότι εκφράζουν την επιθυμία τους να στηρίξουν και να σταθούν δίπλα στην Ελλάδα, φαίνεται ότι η ανάκτηση της αξιοπιστίας είναι νούμερο ένα στο μυαλό των Ευρωπαίων.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε σήμερα στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών, όπου στο περιθώριο της συνάντησης συνάντηση μεταξύ άλλων τον πρόεδρο Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τον Ματέο της Ιταλίας και τον Σ. Γκάμπρειλ αντικαγκελάριος της Γερμανίας.

Η κυρία Γεννηματά μετέφερε το αίτημα να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό, που έχει υποστεί τεράστιες θυσίες όλα αυτά τα χρόνια και “δεν μπορεί να γίνει τώρα θύμα του αδιεξόδου, που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση”. Επίσης, ζήτησε να  ξεπεραστούν οι ακραίες εμμονές και τα λάθη που έγιναν στην πορεία αυτής της διαπραγμάτευσης και εντός και εκτός Ελλάδας.

Επισήμανε δε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές Ηγέτες ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει εντολή για ρήξη με την ΕΕ. “Έχει εντολή από τον ελληνικό λαό και από τους πολιτικούς αρχηγούς, που συναντηθήκαμε χθες μαζί με τον ΠτΔ να προχωρήσει στη σύναψη μιας βιώσιμης συμφωνίας, που θα εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, στην Ευρώπη, στην Ευρωζώνη”. Η κυρία Γεννηματά δήλωσε ότι “  Η Ελλάδα αξίζει αυτή την προοπτική. Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη να ανταποκριθεί”. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης