Σύμβουλος γγ του ΟΗΕ: Κάθε μέρα και πιο αισιόδοξος για το Κυπριακό

Σύμβουλος γγ του ΟΗΕ: Κάθε μέρα και πιο αισιόδοξος για το Κυπριακό

Οι συνομιλίες έχουν περάσει σε μια πιο εντατική και εποικοδομητική φάση - Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: «Προχωρούμε σωστά» 

Σύμβουλος γγ του ΟΗΕ: Κάθε μέρα και πιο αισιόδοξος για το Κυπριακό
Κάθε μέρα που περνά και πιο αισιόδοξος δήλωσε ότι είναι ο Ειδικός Σύμβουλος του γγ για το Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ Έιντε ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Ο κ. Έιντε επανέλαβε ότι οι συνομιλίες έχουν περάσει σε μια πιο εντατική και εποικοδομητική φάση και ότι για το λόγο αυτό ο ίδιος θέλησε να παρευρίσκεται στις συναντήσεις και των διαπραγματευτών, προσθέτοντας ότι κάθε μέρα που περνά καταγράφεται πρόοδος. Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι φαίνεται πως «προχωρούμε σωστά» και ότι η γενική άποψη είναι πολύ θετική.

Αερχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Οι Έλληνες να εργαστούν για να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο

O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, δήλωσε πως η Ευρώπη θα συμπαρασταθεί στην κυβέρνηση της Ελλάδας, αλλά εκείνο που πρέπει να αντιληφθούν οι αδελφοί Έλληνες είναι ότι πρέπει οι ίδιοι να εργαστούν για να βγουν από τα οικονομικά αδιέξοδα.

Ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος είπε ότι οι Έλληνες «δεν μπορούν τα πάντα να τα περιμένουν από την Ευρώπη».
Κλείσιμο

«Σίγουρα το πρόβλημα το οικονομικό δεν είναι διαχειρίσιμο όπως είπε και η κ. Λαγκάρντ. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθηθεί η Ελλάδα, αλλά όπως είπα και την Κυριακή όταν ρωτήθηκα τι θα προτιμούσα, το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ, και είπα ότι δεν έχει καμία σημασία στον ίδιο παρονομαστή θα φτάσουμε ή ψηφίζοντας ΝΑΙ ή ψηφίζοντας ΟΧΙ, εκείνο που πρέπει να κάνουν είναι να σφίξουν τα ζωνάρια, να κάνουν τα μανίκια πάνω, να πέσουν στη δουλειά για να βγουν από πάνω και να φύγουν από την οικονομική δυσπραγία, η Ευρώπη δεν μπορεί να τους δίδει συνέχεια χρήματα και πρόοδος να μην υπάρχει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης