ΑΚΕΛ: Ελπίζουμε οι ηγέτες της ΕΕ να πήραν τα μηνύματα του «όχι»

ΑΚΕΛ: Ελπίζουμε οι ηγέτες της ΕΕ να πήραν τα μηνύματα του «όχι»

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την εντονότατη δυσφορία του και δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα πρέπει να αποφασίσουν πως θα χειριστούν τα ζητήματά τους

ΑΚΕΛ: Ελπίζουμε οι ηγέτες της ΕΕ να πήραν τα μηνύματα του «όχι»
O ΓΓ του ΑΚΕΛ διατύπωσε σήμερα την ευχή και την ελπίδα οι ηγέτες της ΕΕ να έχουν πάρει τα μηνύματα από τον ελληνικό λαό και το όχι που εξέφρασαν στο δημοψήφισμα και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για την Ελλάδα.

Είπε ακόμα πως αν γίνονταν δημοψηφίσματα σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ για τις πολιτικές που ακολουθούνται από την ηγεσία της Ένωσης, το αποτέλεσμα θα ήταν παρόμοιο με αυτό της Ελλάδας, κάτι που φαίνεται και από τα αποτελέσματα των ερευνών του Ευρωβαρόμετρου.

«Υπάρχει έντονη δυσφορία» σημείωσε «ανάμεσα στους πολίτες των χωρών μελών της ΕΕ για αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές, οι οποίες προωθούνται από τις ηγεσίες και στις πλείστες των περιπτώσεων δεν έχουν τη νομιμοποίηση των λαών».

Κλείσιμο
Ο κ. Κυπριανού είπε πως η ελληνική Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα θα αποφασίσουν για το πώς θα χειριστούν τα ελληνικά ζητήματα. «Δεν μας πέφτει λόγος εμάς να τους συμβουλέψουμε για το τι πρέπει να κάνουν. Ζουν μέσα σε συγκεκριμένες συνθήκες, εκείνοι πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις», είπε και ευχήθηκε οι ηγέτες της ΕΕ να έχουν πάρει τα μηνύματα του ελληνικού λαού, ο οποίος παρ’ όλες τις πιέσεις και τους εκβιασμούς δεν λύγισε.

Επικαλέστηκε, τέλος, δηλώσεις οικονομολόγων ότι το 92% της βοήθειας που δόθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα διοχετεύτηκε σε μεγάλες γερμανικές και γαλλικές τράπεζες και για τον ελληνικό λαό ελάχιστα λεφτά δόθηκαν για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης