Ολάντ: Αλέξη, θα συνεχίσω στα γαλλικά για να μην υπάρχει παρανόηση!

Ολάντ: Αλέξη, θα συνεχίσω στα γαλλικά για να μην υπάρχει παρανόηση!

Tο γαλλικό περιοδικό L' Observateur αποκαλύπτει το περιεχόμενο της συνομιλίας - «Βοήθησέ με για να σε βοηθήσω», φέρεται να είπε ο Γάλλος πρόεδρος - Εάν θέλεις να το κάνεις σήμερα, πρέπει να το κάνεις σε σοβαρές βάσεις, ο χρόνος τελείωνει

Ολάντ: Αλέξη, θα συνεχίσω στα γαλλικά για να μην υπάρχει παρανόηση!
O Oλάντ ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης με τον οποίο επικοινώνησε ο Τσίπρας μετά τη νίκη του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής και το γαλλικό περιοδικό L' Observateur αποκαλύπτει το περιεχόμενο του διαλόγου τους.

«Αλέξη, βοήθησέ με για να σε βοηθήσω», φέρεται να είπε ο Γάλλος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό μιλώντας στα αγγλικά σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα. 

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Θέλοντας δε να δείξει την αποφασιστικότητά του να διαπραγματευτεί και ότι το «Όχι» του δημοψηφίσματος δεν είναι «Ναι» στο Grexit, τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη. 

«Θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και φυσικά στην ευρωζώνη, να μην έχεις καμία αμφιβολία γι' αυτό», φέρεται να δήλωσε στον Σοσιαλιστή πρόεδρο της Γαλλίας. Και για να αποδείξει στον Ολάντ ότι πράγματι είναι στόχος του είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, τον ενημέρωσε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα παραιτηθεί από το υπουργείο Οικονομικών σε λίγες ώρες. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ συνέχιζε να ομιλεί ο Τσίπρας, ο Γάλλος πρόεδρος τον διέκοψε ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του, κάτι που δεν συνηθίζει ο Ολάντ.
Κλείσιμο

«Αλέξη, θα συνεχίσω στα γαλλικά για να μην υπάρχει παρανόηση σχετικά με αυτό που θα σου πω και για να είναι η κατάσταση ξεκάθαρη μεταξύ μας. Εσύ θα πρέπει τώρα να κάνεις προτάσεις. Η μπάλα είναι στο δικό σου γήπεδο. Πρέπει να ξέρεις ότι πολλά ευρωπαικά κράτη θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. Εάν θέλεις να το κάνεις σήμερα, πρέπει να το κάνεις σε σοβαρές βάσεις. Είμαι έτοιμος για να σε βοηθήσω αλλά πρέπει να κάνεις κάτι κι εσύ γι' αυτό. Βοήθησέ με για να σε βοηθήσω», φέρεται να του είπε ο Γάλλος πρόεδρος.  

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών ολοκληρώθηκε με τον Ολάντ να λέει τα εξής: «Αλέξη, ο χρόνος τελειώνει. Από εδώ και μπρος κάθε ώρα μετράει. Τα περιθώρια έχουν στενέψει. Πρέπει να κινηθείς άμεσα».  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης