Συναντήσεις Γεννηματά με ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες

Συναντήσεις Γεννηματά με ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες

«Στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης» για εξεύρεση λύσης σύντομα είναι η γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη 

Συναντήσεις Γεννηματά με ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες
Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να δηλώνει στήριξη στην προσπάθεια της κυβέρνησης για επίτευξη μία βιώσιμης λύσης με τους εταίρους, παρά ταύτα στελέχη από τη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι θα παρακολουθούν στενά τη διαπραγμάτευση διότι υπάρχουν αμφιβολίες για την πρόθεση του Μαξίμου προς μία τέτοια κατεύθυνση. 

Η πρόεδρος του κόμματος το απόγευμα της Δευτέρας ενημέρωσε την κοινοβουλευτική ομάδα για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, η οποία έδωσε την έγκριση να προχωρήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη διαπραγμάτευση για την υλοποίηση μίας συμφέρουσας συμφωνίας. 

Ορισμένοι βουλευτές του κόμματος, σύμφωνα με πηγές, αν και δήλωσαν τη θέλησή του να βρεθεί μία θετική για τη χώρα συμφωνία εξέφρασαν παράλληλα και τις ανησυχίες τους ότι μπορεί η κυβέρνηση να μπλοφάρει και επιρρίψει πάλι ευθύνες σε άλλους παράγοντες στο πιθανό σενάριο ναυάγιο των συνομιλιών. Σε κάθε περίπτωση, η γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη είναι “στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης” για εξεύρεση λύσης σύντομα
, με την ευθύνη της όποιας ρήξης να τη χρεώνεται η διαπραγματευτική ομάδα. Παράλληλα, θεωρείται ότι η πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα για σύγκλιση πολιτικών αρχηγών ήταν στο “και πέντε”, με το επιχείρημα ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος όλους αυτούς μήνες, όπου οι συνθήκες επέβαλλαν να μία εθνική συνεννόηση για την αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών. 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ανέφερε εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα ότι είναι υπέρ μίας εξεύρεση λύσης, η επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας που θα διασφαλίζει την ισότιμη παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και στο ευρώ. Και βεβαίως η άμεση αποκατάσταση, η ομαλοποίηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Επισήμανε δε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή για ρήξη. 
Κλείσιμο

Η κ. Γεννηματά θα μεταβεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες,  ημέρα της κρίσιμης συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής, ύστερα από πρόσκληση του Sergei Stanishev Προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα λάβει μέρος και να μιλήσει στη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που πραγματοποιείται ενόψει της Συνόδου Κορυφής, που έχει ως κύριο θέμα την επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης συμφωνίας και θα έχει συναντήσεις στο περιθώριο με σημαντικά στελέχη της ευρωπαϊκής κοινότητας, όπως ο Μάρτιν Σούλτς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης