Πρόεδρος Κύπρου: Ο Τσίπρας πιστεύει ότι το «όχι» δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ

Πρόεδρος Κύπρου: Ο Τσίπρας πιστεύει ότι το «όχι» δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό της Ελλάδας στην προσπάθειά της να επιτύχει αναδιάρθρωση του χρέους

Πρόεδρος Κύπρου: Ο Τσίπρας πιστεύει ότι το «όχι» δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ
Μια συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι η κυπριακή Κυβέρνηση θα σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό της Ελλάδας στην προσπάθειά της να επιτύχει αναδιάρθρωση του χρέους έτσι ώστε να καθίσταται βιώσιμο το χρέος.

Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε την αποφασιστικότητα με την οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες η ελληνική Κυβέρνηση για να επιτευχθεί μια συμφωνία η οποία, όπως υπέδειξε, θα πρέπει να είναι μια συμφωνία που να λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές συνέπειες και ιδιαίτερα την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αλλά και την ανάπτυξη που θα πρέπει να επιτευχθεί μέσα από συγκεκριμένους πόρους.

Κλείσιμο
Ο Κύπριος Πρόεδρος επεσήμανε πως είναι απόλυτος ο σεβασμός στην απόφαση του ελληνικού λαού, «όχι μόνο από εμάς, αλλά και από το σύνολο των Ευρωπαίων και ιδιαίτερα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων».

«Το δεύτερο που οφείλω να αναγνωρίσω» είπε «είναι η θετική προσέγγιση του Πρωθυπουργού ότι η επικράτηση του ΟΧΙ δεν σημαίνει με κανένα τρόπο έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα σταθεί με αλληλέγγυα στην προσπάθεια της Ελλάδας να επιτύχει αναδιάρθρωση των όρων έτσι ώστε να καθίσταται βιώσιμο το χρέος, «να επιτύχει μέσα από εξαγγελίες και του ιδίου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σημαντικές επενδύσεις από κεφάλαια που δικαιούται η Ελλάδα, ούτως ώστε να μπορεί να γίνουν επενδύσεις και να πετύχει όρους που επιτέλους θα λαμβάνουν υπόψη την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα».

Ερωτηθείς αν μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα είχε επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε ότι έχει ανταλλάξει μηνύματα μέσω συνεργατών, με τον Αλέξη Τσίπρα. «Με άλλους ηγέτες όχι» είπε ο κ. Αναστασιάδης, «αλλά η όλη συνεννόηση της προηγούμενης εβδομάδας είναι ότι αυτό που απαιτείται είναι πρώτον, ο σεβασμός στην όποια ετυμηγορία του ελληνικού λαού και δεύτερον, η άμεση προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί προκειμένου να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν ένα πρόγραμμα στα πλαίσια, στα οποία έχω προαναφέρει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης