ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
«Έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», προβλέπει το think tank Teneo Intelligence

«Έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», προβλέπει το think tank Teneo Intelligence

Σε ποσοστό 75% - Εκτιμά ότι η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει τον ELA παρά το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης

«Έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», προβλέπει το think tank Teneo Intelligence
Μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα, ο Βολφάνγκο Πίκολι του think tank Teneo Intelligence προβλέπει πως η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη σε ποσοστό 75%.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Πίκολι εκτιμά ότι η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει τον ELA –παρά το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης- ακόμα και αν οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν ρευστότητα. Αυτό θα ενισχύσει τις αμφιβολίες αν όλες οι εμπορικές τράπεζες της Ελλάδας θα είναι ικανές να επιβιώσουν την ερχόμενη εβδομάδα. Η ρευστότητά τους πιθανώς να διαρκέσει μέχρι την Τρίτη, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Στο εσωτερικό της ΕΚΤ, ενδέχεται να εξεταστεί περαιτέρω κούρεμα στα collateral που έγιναν αποδεκτά ως αντάλλαγμα για την πρόσβαση στον ELA, παρότι η Δευτέρα μπορεί να είναι πολύ νωρίς για μία τέτοια κίνηση δεδομένης της άγνοιας για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Μάλιστα, ο Πίκολι προβλέπει πως οι Ευρωπαίοι πιστωτές θα διατηρήσουν σκληρή γραμμή, που ενδέχεται να σημαίνει πως θα ζητηθούν νέα μέτρα και περικοπές για να φτάσει η χώρα στον στόχο του πλεονάσματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης