Κουτσούμπας: Η συγκυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα για να επιβάλλει νέα μνημόνια

Κουτσούμπας: Η συγκυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα για να επιβάλλει νέα μνημόνια

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και απέναντι στο κολοβό ερώτημα, έδωσαν απάντηση με το άκυρο, το λευκό και την αποχή, ανέφερε ο γγ του κομμουνιστικού κόμματος

Κουτσούμπας: Η συγκυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα για να επιβάλλει νέα μνημόνια
Η συγκυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα για να επιβάλλει νέα μνημόνια τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και απέναντι στο κολοβό ερώτημα, έδωσαν απάντηση με το άκυρο, το λευκό και την αποχή, ανέφερε. 

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει πως είτε όχι, είτε ναι, δεν υπάρχουν φιλολαϊκές λύσεις εντός της ΕΕ» δήλωσε ο κύριος Κουτσούμπας και απήυθυνε κάλεσμα «σε όσους επέλεξαν σήμερα "όχι" για να τερματίσουν τη λιτότητα»: «Τους καλούμε να μην εφησυχάζουν και να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να το μετατρέψει σε "ναι" στην πολιτική τους» είπε ο γγ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Τους δίνουμε το χέρι να αγωνιστούμε μαζί».

Κλείσιμο
Η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ μετά από το δημοψήφισμα έχει ως εξής:

«Το 61% δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τον πρωθυπουργό για να φέρει νέα σκληρά μέτρα, νέα μνημόνια διαρκείας. Η διαπραγμάτευση που έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας, με βάση την πρότασή του προς τους τρεις θεσμούς, την τρόικα δηλαδή, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο χειρότερο μνημόνιο. Δεν φτάνει που έτσι νομιμοποιεί τα προηγούμενα μνημόνια με τους εφαρμοστικούς τους νόμους, αλλά δεν διστάζει να οδηγήσει τον λαό μας σε πραγματική χρεοκοπία. Η εναλλακτική, που ως μια άλλη πιθανότητα μπορεί να προκύψει και για την οποίαν έχει μιλήσει η τρόικα, δηλαδή με δρομολόγηση πορείας εξόδου από το Ευρώ, είναι και αυτή εκδοχή που επίσης θα πλήξει μόνο την εργατική τάξη, κυρίως τα εργατικά στρώματα.
Αναδεικνύεται η αναγκαιότητα το κίνημα, ο λαός μας, να υιοθετήσει μαζικά, αποφασιστικά την πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση, σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων, πράγμα που προϋποθέτει κοινωνικοποίηση μονοπωλίων, αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μη αναγνώριση του χρέους, μονομερής διαγραφή του, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας, με στόχο την ανάπτυξη της κοινωνίας για το λαό και με το λαό μας πραγματικά στην εξουσία». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης