Νίκος Παππάς: Δεν θα γίνει κούρεμα στις καταθέσεις

Νίκος Παππάς: Δεν θα γίνει κούρεμα στις καταθέσεις

Μέχρι τις 20 Ιουλίου που υπάρχει η πληρωμή ομολόγων της ΕΚΤ, είναι καλό να υπάρχει συμφωνία, δήλωσε - Η αποκατάσταση της ομαλότητας στις Τράπεζες είναι προς όφελος όλων - Συμφωνία επιθυμούν όλα τα μέρη, πρόσθεσε, λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης ο υπουργός Επικρατείας

Νίκος Παππάς: Δεν θα γίνει κούρεμα στις καταθέσεις
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης την Κυριακή, και ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μικρό προβάδισμα του «όχι». 

Ο κύριος Παππάς εκτίμησε πως οι συνθήκες για την ομαλοποίηση της κατάστασης του τραπεζικού συστήματος είναι ευνοϊκές, καθώς όπως είπε, ήδη αρκετοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν διατεθημένοι να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν υπάρχει λόγος, είπε, να μην υπάρχει ρευστότητα. 

Συμφωνία επιθυμούν όλα τα μέρη, τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως «υπάρχει μεγάλη δυνατότητα και αποφασιστικότητα», ενώ πρόσθεσε πως είναι «προσωπικά πολύ αισιόδοξος, έχει καλυφθεί πολύ έδαφος, τα πράγματα θα είναι θετικά» ώστε να επιτευχθεί σύντομα μια «καλύτερη συμφωνία».

Κλείσιμο
Κούρεμα καταθέσεων δεν θα γίνει, επεσήμανε και τόνισε ότι «μέχρι τις 20 Ιουλίου, που υπάρχει η πληρωμή των ομολόγων της ΕΚΤ, είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρχει μια συμφωνία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης