Ρέντσι: Θα πρέπει να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες από αύριο

Ρέντσι: Θα πρέπει να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες από αύριο

«Όταν βλέπεις έναν συνταξιούχο να κλαίει μπροστά σε μια τράπεζα και τους ανθρώπους που κάνουν ουρά μπροστά από τα ATM, αντιλαμβάνεσαι ότι μια χώρα τόσο σημαντική για τον κόσμο και για τον πολιτισμό της όσο η Ελλάδα δεν μπορεί να καταλήγει έτσι»

Ρέντσι: Θα πρέπει να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες από αύριο
Την ανάγκη να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα επισημαίνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero.

Ο Ρέντσι εκτίμησε επίσης ότι η Ελλάδα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δεν θα βγει από την Eυρωζώνη και θα κάνει τα πάντα για να διαπραγματευτεί.

«Όταν βλέπεις έναν συνταξιούχο να κλαίει μπροστά σε μια τράπεζα και τους ανθρώπους που κάνουν ουρά μπροστά από τα ATM, αντιλαμβάνεσαι ότι μια χώρα τόσο σημαντική για τον κόσμο και για τον πολιτισμό της όσο η Ελλάδα δεν μπορεί να καταλήγει έτσι», σημειώνει ο Ρέντσι.

Κλείσιμο
«Είναι επομένως προφανές, ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να ξαναρχίσουμε να μιλάμε. Η πρώτη που το γνωρίζει αυτό είναι ακριβώς η Άγκελα Μέρκελ», συμπεραίνει, αναφερόμενος στην Γερμανίδα καγκελάριο.

«Βεβαίως», σημείωσε, «είναι αδύνατο να σώσουμε την Ελλάδα χωρίς την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης: την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, η νέα αγορά εργασίας εξαρτάται από αυτούς».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπτώσεις για την Ιταλία, ο Ρέντσι εξέφρασε ξανά την πεποίθησή του για το αντίθετο, χωρίς ωστόσο να αποκλείει κάποιες δυσκολίες.

Δεν λέμε ότι όλα θα πάνε καλά: λέμε πιο απλά ότι η δουλειά που έγινε τους τελευταίους μήνες θέτει την Ιταλία υπό άλλες συνθήκες από αυτές του παρελθόντος. Δεν βρισκόμαστε πλέον στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δεν μας αναφέρουν πλέον ως συντρόφους στην ατυχία της Ελλάδας, σημείωσε.

Ο Ρέντσι έχει πολλαπλασιάσειτον τελευταίο καιρό τις δηλώσεις για να υποστηρίξει ότι η οικονομία της χώρας του έχει εξυγιανθεί και δεν κινδυνεύει από τη διάχυση της ελληνικης κρίσης.

Η Ιταλία βρίσκεται ήδη εκτός της γραμμής πυρός, είχε δηλώσει συγκεκριμένα όταν είχε ερωτηθεί για τις πιθανές αντιδράσεις των αγορών σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας έναντι υπερχρεωμένων χωρών όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία.

Ο Ρέντσι έχει επίσης διατυπώσει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δεν θα βγει από την Eυρωζώνη και θα κάνει τα πάντα για να διαπραγματευτεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης