Τσίπρας: Σήμερα η Δημοκρατία κερδίζει το φόβο

Τσίπρας: Σήμερα η Δημοκρατία κερδίζει το φόβο

«Είμαι βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει ένα δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης» - Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κυψέλη λίγο μετά τις 10 το πρωί της Κυριακής

Τσίπρας: Σήμερα η Δημοκρατία κερδίζει το φόβο
Στο 661ο εκλογικό τμήμα (14ο εκλογικό διαμέρισμα του 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων), στο κτήριο των 27ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των οδών Κερκύρας, Κασταλίας και Χιλιανδαρίου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

«Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής. Οταν η δημοκρατία νικά το φόβο είναι και λύτρωση. Ο κόσμος στέλνει σήμερα ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, αξιοπρέπειας και αποφασιστικότητας ότι έχει στα χέρια του την επιλογή. Πολλοί μπορούν να αγνοήσουν τη βούληση μιας κυβέρνησης. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούληση ενός λαού να ζήσει με αποφασιστικότητα και να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει το φόβο. H αποφασιστικότητα του λαού μας νικά από ότι φαίνεται την προπαγάνδα του φόβου. Είμαι βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει ένα δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Όχι μόνο να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να προκόψουμε μέσα σε αυτή. Ας κάνουμε λοιπόν αυτή την πράξη της ισχυρής βούλησης αυτή την πράξη τη γιορτινή της δημοκρατίας πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είμαι πολύ αισιόδοξος».


Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα
Κλείσιμο


Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής, διότι η Δημοκρατία είναι γιορτή, είναι χαρά. Και όταν η Δημοκρατία νικάει τον φόβο και τους εκβιασμούς, τότε είναι και λύτρωση, είναι και διέξοδος.

Ο ελληνικός λαός στέλνει σήμερα ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Ένα μήνυμα αξιοπρέπειας, αποφασιστικότητας. Το μήνυμα ότι έχει στα χέρια του την επιλογή. Πολλοί μπορεί να αγνοήσουν την βούληση μιας κυβέρνησης. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την βούληση ενός λαού να ζήσει, να ζήσει με αποφασιστικότητα, να πάρει τη ζωή στα χέρια του.
 
Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει το φόβο. Η αποφασιστικότητα του λαού μας νικάει, από ότι φαίνεται, την προπαγάνδα του φόβου. Είμαι βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει  ένα δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Έναν δρόμο επιστροφής στις ιδρυτικές αξίες της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης στην Ευρώπη, στέλνοντας ένα μήνυμα ισχυρής αποφασιστικότητας, όχι μόνο να μείνουμε, αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη. Να προκόψουμε, να δουλέψουμε ως ίσοι απέναντι σε ίσους.

Ας κάνουμε, λοιπόν, αυτή την πράξη της ισχυρής βούλησης, αυτή την πράξη τη γιορτινή της Δημοκρατίας, πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Είμαι πολύ αισιόδοξος, γεια σας.































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης