Ρέντσι: Η Ιταλία δεν είναι πια «σύντροφος» στη δυστυχία της Ελλάδας

Ρέντσι: Η Ιταλία δεν είναι πια «σύντροφος» στη δυστυχία της Ελλάδας

Ο ιταλός πρωθυπουργός είπε πως οι Ιταλοί «δεν πρέπει να φοβούνται τις αρνητικές επιπτώσεις» αυτής της κρίσης

Ρέντσι: Η Ιταλία δεν είναι πια «σύντροφος» στη δυστυχία της Ελλάδας
Η Ιταλία δεν είναι πλέον «σύντροφος στη δυστυχία» της Ελλάδας, όπως ήταν πριν από τρία-τέσσερα χρόνια και οι Ιταλοί «δεν πρέπει να φοβούνται τις αρνητικές επιπτώσεις» της ελληνικής κρίσης.

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ο οποίος σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TG5 υποστήριξε πως η Ιταλία δεν πρέπει να περιγράφεται πια ως ο «ασθενή της Ευρώπης» γιατί δεν είναι πλέον.

«Η Ιταλία δεν φοβάται συγκεκριμένες συνέπειες. Αν η Ιταλία και η Ελλάδα υπήρξαν σύντροφοι στη δυστυχία, αυτό δεν ισχύει πλέον σήμερα. Είμαστε αυτοί που λύνουν το πρόβλημα, δεν είμαστε πια το πρόβλημα», υποστήριξε.

Κλείσιμο
«Πριν από τρία-τέσσερα χρόνια ήμασταν το πρόβλημα. Λέγαμε πάντα, η Ιταλία και η Ελλάδα, η Ελλάδα και η Ιταλία. Όμως δεν είναι πλέον έτσι», πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε πως οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν και η επανεκκίνηση της οικονομίας δείχνουν πως οι Ιταλοί «βρίσκονται στην πλευρά αυτών που επιδιώκουν να λύσουν το πρόβλημα».

Σημειώνεται ότι ο Ρέντσι έχει πολλαπλασιάσει το τελευταίο διάστημα τις δηλώσεις για να υποστηρίξει πως η οικονομία της Ιταλίας έχει εξυγιανθεί και είναι προφυλαγμένη από μια διάχυση της ελληνικής κρίσης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης