Βαρουφάκης στην El Mundo: Κατηγορεί την Ευρώπη για τρομοκρατία

Βαρουφάκης στην El Mundo: Κατηγορεί την Ευρώπη για τρομοκρατία

Ερωτηθείς γιατί είναι τόσο σίγουρος ότι οι Βρυξέλλες και η Αθήνα θα έλθουν σε συμφωνία εάν οι Έλληνες πουν ''όχι'' , ο Γ. Βαρουφάκης απαντά ότι "παίζονται πολλά, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη"

Βαρουφάκης στην El Mundo: Κατηγορεί την Ευρώπη για τρομοκρατία
Αυτό που κάνουν οι δανειστές στην Ελλάδα είναι τρομοκρατία, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

"Το πρόβλημα είναι ότι στην Ε.Ε. δεν αρέσει η δημοκρατία. Κι αυτό που έκανε η Ευρώπη ήταν να μας αρνηθεί μια μικρή παράταση του προγράμματος και να μας επιτρέψει να κάνουμε το δημοψήφισμα με ηρεμία, με ανοιχτές τράπεζες. Αλλά όχι μας υποχρέωσαν να τις κλείσουμε" δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

"Γιατί μας ανάγκασαν να κλείσουμε τις τράπεζες; Για να γεμίσουν τον κόσμο με φόβο. Κι όταν σπέρνεις τον φόβο αυτό λέγεται τρομοκρατία. Αλλά πιστεύω ότι ο φόβος δεν θα κερδίσει".

Κλείσιμο
Όπως λέει ο ίδιος οι Βρυξέλλες και η τρόικα θέλουν να κερδίσει το "ναι" στο δημοψήφισμα για να ταπεινώσουν τους Έλληνες.

Ερωτηθείς τι θα γίνει σε περίπτωση που κερδίσει το "όχι" ο υπ. Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μεεταβεί τη Δευτέρα κιόλας στις Βρυξέλλες για να κλείσει τη συμφωνία, μια καλύτερη συμφωνία, και την επόμενη μέρα, την Τρίτη οι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν τις πόρτες τους.

"Την Τρίτη οι τράπεζες θα ξανανοίξουν πιστέψτε με. Οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης ελπίζουν σε ένα ''ναι'' στο δημοψήφισμα αυτό είναι ξεκάθαρο. Εάν το καταφέρουν την επόμενη μέρα ο Μάριο Ντράγκι (της ΕΚΤ) θα πατήσει το κόκκινο κουμπί, η γραμμή ρευστότητας του ELA θα επιστρέψει και οι τράπεζες θα ανοίξουν. Εάν κερδίσει το ''όχι'' παρά τις απειλές με τις οποίες προσπαθεί να επηρεάσει την ψηφοφορία ο Τσίπρας θα πάει εσπευσμένα στις Βρυξέλλες, θα έλθει σε συμφωνία και οι τράπεζες θα ανοίξουν και σε αυτή την περίπτωση" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς γιατί είναι τόσο σίγουρος ότι οι Βρυξέλλες και η Αθήνα θα έλθουν σε συμφωνία εάν οι Έλληνες πουν ''όχι'' , ο Γ. Βαρουφάκης απαντά ότι "παίζονται πολλά, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη".

"Εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, δισεκατομμύρια ευρώ θα χαθούν. Είναι πολλά τα χρήματα και δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη θέλει να τα χάσει" λέει και προσθέτει ότι: " Η Ευρώπη χρειάζεται μια συμφωνία, η Ελλάδα χρειάζεται μια συμφωνία επομένως θα φτάσουμε σε μια συμφωνία. Εάν κερδίσει το ''όχι'' ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται μια καλύτερη συμφωνία".

Παράλληλα, επανέλαβε ότι σε περίπτωση που κερδίσει το ναι θα παραιτηθεί την ίδια κιόλας στιγμή. Ερωτηθείς εάν θα πράξουν το ίδιο κι άλλα μέλη της κυβέρνησης απάντησε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για τους άλλους παρά μόνο για τον εαυτό τους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης