Τουσκ: Για να συνυπάρξουμε με την χρεοκοπημένη Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πλήρως η προσέγγιση της κυβέρνησης

Τουσκ: Για να συνυπάρξουμε με την χρεοκοπημένη Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πλήρως η προσέγγιση της κυβέρνησης

Αποκάλυψε ότι η Ευρώπη ψάχνει να βρει τρόπους για να κρατήσει την χώρα μας στο ευρώ

Τουσκ: Για να συνυπάρξουμε με την χρεοκοπημένη Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πλήρως η προσέγγιση της κυβέρνησης
Ανεξάρτητα από το πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες την Κυριακή, η Ευρωπαϊκή Ένωση ψάχνει να βρει τρόπους για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε συνέντευξή του στο «Politico», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται μια «τελείως διαφορετική» προσέγγιση προκειμένου να μπορέσει η Ευρωζώνη να συνυπάρξει με μια χρεοκοπημένη χώρα!

«Η Ευρωζώνη χρειάζεται μία ολοκληρωτικά νέα προσέγγιση, προκειμένου η Ελλάδα να μείνει στην Ευρώπη, ακόμη και εάν επικρατήσει το όχι στο δημοψήφισμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τουσκ, τονίζοντας ότι στόχος των Ευρωπαίων είναι να παραμείνει ενωμένη η ζώνη του ευρώ.

Κλείσιμο
Και μπορεί να ανέφερε ότι το δημοψήφισμα δεν αφορά στην παραμονή ή όχι της Ελλάδας από το ευρώ, ωστόσο, τόνισε ότι εάν χρειαστούν ορισμένες νομικές αλλαγές ώστε να διασωθεί η Ευρώπη, «τότε θα το συζητήσουμε».

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε στην Ευρωζώνη να ζούμε με μία χώρα, η οποία είναι χρεοκοπημένη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τουσκ και κάλεσε Ελλάδα και πιστωτές να κάτσουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να μην κατηγορούν ο ένας τον άλλον.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Τουσκ μίλησε για την έλλειψη εμπιστοσύνης, ένα από τα βασικότερα -όπως είπε- προβλήματα σε περιόδους κρίσης.

«Ο πρώτος μας στόχος είναι να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα», υπογράμμισε και σημείωσε πως η ΕΕ θα συνεχίσει να εργάζεται με την Αθήνα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Όμως, όπως υπογράμμισε, αν οι Έλληνες πουν «ναι» τότε θα υπάρξει μια ευκαιρία να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις διαπραγματεύσεις, «ίσως πιο υποσχόμενο από πριν». Ωστόσο, σε περίπτωση «όχι» ο κ. Τουσκ είπε πως ο χώρος και ο χρόνος για διαπραγματεύσεις θα είναι πολύ μικρότερος.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης