Ισπανός ΥΠΟΙΚ: «Σφάλμα» το δημοψήφισμα της Κυριακής

Ισπανός ΥΠΟΙΚ: «Σφάλμα» το δημοψήφισμα της Κυριακής

Είναι «άνευ νοήματος», λέει ο Λουίς ντε Γκίντος, ενώ χαρακτήρισε την ανακοίνωσή του «κρύο ντους» για τους Ευρωπαίους ηγέτες

Ισπανός ΥΠΟΙΚ: «Σφάλμα» το δημοψήφισμα της Κυριακής
«Άνευ νοήματος» και «σφάλμα» είναι κατά τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, ενώ προσθέτει ότι η ανακοίνωσή του ήταν ένα «κρύο ντους» για τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Χθες, Πέμπτη, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι είχε ταχθεί εμμέσως υπέρ του «ναι», καταγγέλλοντας εν παρόδω τις «μονομερείς αποφάσεις και τις πολιτικές των τετελεσμένων» που εφαρμόζονται στην Ελλάδα.

Έχοντας την προσοχή του στραμμένη στις ισπανικές βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του χρόνου, ο ντε Γκίντος διαβεβαίωσε για τη σταθερότητα της ισπανικής οικονομίας η οποία, όπως είπε, δεν κινδυνεύει από μια διάχυση της κρίσης.

Όμως προειδοποίησε τους οπαδούς του Podemos, του κόμματος της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς: «Δεν έχω την παραμικρή αμιφβολία για το γεγονός ότι, αν η Ισπανία οπισθοχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, (...) θα μπορούσαμε να δούμε μια πολύ ταχεία πτώση της οικονομικής ανάπτυξης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης