«Ο Τσίπρας προκάλεσε την καταστροφή», δηλώνει Ιταλός βουλευτής

«Ο Τσίπρας προκάλεσε την καταστροφή», δηλώνει Ιταλός βουλευτής

«Η Ελλάδα δεν θέλησε να δεχθεί κανέναν όρο από την ΕΕ», υποστηρίζει ο Αντρέα Ρομάνο του Δημοκρατικού Κόμματος

«Ο Τσίπρας προκάλεσε την καταστροφή», δηλώνει Ιταλός βουλευτής
Σκληρός απέναντι στους χειρισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για το ελληνικό ζήτημα, στάθηκε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην Ιταλία, Αντρέα Ρομάνο.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό La7 ο κ. Ρομάνο κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για την «καταστροφή» που έφερε στην Ελλάδα.

«Ο Τσίπρας προκάλεσε την καταστροφή. Ενώ η θέση της Ευρώπης ήταν πολύ ευέλικτη. Δεν ισχύει ότι υπάρχει μια σκληρή και αυστηρή ευρωπαϊκή έδρα που είπε “πάρε αυτό ή πέσε από το παράθυρο”. Οι όροι που έθεσε η Ευρώπη βασίστηκαν στην ευελιξία», δήλωσε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Κλείσιμο
Μάλιστα, ο κ. Ρομάνο έθεσε παραδείγματα για τους όρους που η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε, εκ των οποίων τον περιορισμό στις στρατιωτικές δαπάνες.

Όπως εξήγησε, λοιπόν, η άρνηση να εφαρμοστούν περικοπές σε αυτές τις δαπάνες οφείλεται στην συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα των ΑΝΕΛ που «προφανώς είναι αντίθετο με τις μειώσεις στις στρατιωτικές δαπάνες, κάτι που μία χώρα σε αυτή την κατάσταση δεν επιτρέπεται να μην κάνει».

Την ίδια ώρα, ο κ. Ρομάνο επισήμανε ότι «όχι» στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυρικαής υποστηρίζουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως ένας ακόμα όρος που δεν έγινε αποδεκτός από την ελληνική πλευρά ήταν η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, λέγοντας: «Αυτή η κυβέρνηση αντιστέκεται στην αύξηση του ΦΠΑ. Είναι σαν η Ιταλία να έλεγε στην Ευρώπη ότι η Λομβαρδία, το Πεδεμόντιο, η Λιγουρία να έχουν διαφορετικό ΦΠΑ από την υπόλοιπη Ιταλία. Είναι παράλογο».

Ο Ιταλός βουλευτής επισήμανε, μάλιστα, πως δεν ευθύνεται ο ελληνικός λαός, αλλά η κυβέρνηση για την κατάσταση καθώς δεν έκανε αποδεκτό κανέναν όρο.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», είπε καταλήγοντας  ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης