Το κράνος του Βαρουφάκη κοστίζει 399 ευρώ

Το κράνος του Βαρουφάκη κοστίζει 399 ευρώ

Δεν είναι διαφήμιση να φορά προϊόντα μας κάποιος που μιλά για οικονομική καταστροφή και περικοπές στις συντάξεις, δηλώνει στην γερμανική Die Welt που ασχολήθηκε με το θέμα, εκπρόσωπος της εταιρείας

Το κράνος του Βαρουφάκη κοστίζει 399 ευρώ
«Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν είναι ένας συνηθισμένος υπουργός. Κάνει πάντα τις δηλώσεις του φορώντας κράνος μοτοσικλέτας», γράφει η γερμανική εφημερίδα "Die Welt" κάνοντας ρεπορτάζ για το αξεσουάρ που δεν αποχωρίζεται  ο Έλληνας υπουργός για τις μετακινήσεις του με την αγαπημένη του Yamaha.

«Το κράνος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών είναι γιαπωνέζικο», υποστηρίζει η Die Welt, προσθέτοντας πως η εταιρεία Shoei θα έπρεπε να τρίβει τα χέρια της για την δωρεάν διαφήμιση του προϊόντος της. Όχι απλά όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά η γιαπωνέζικη εταιρεία ξεκαθαρίζει πως σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε ο Έλληνας υπουργός που φορά το κράνος της, να είναι το πρόσωπο της καμπάνιας της.

Κλείσιμο


«Ο 54χρονος Βαρουφάκης είναι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας o οποίος μιλάει για την οικονομική κρίση της χώρας του αλλά και για πιθανές περικοπές στις συντάξεις όταν στο κεφάλι του φαίνεται το εμπορικό σήμα της εταιρείας. Για μας αυτό είναι αντιπαραγωγικό. Θα θέλαμε άλλο πρόσωπο για να διαφημίσει το κράνο μας», υποστηρίζει εκπρόσωπος της γιαπωνέζικης εταιρείας, από την έδρα της στην Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας υποστηρίζει επίσης ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει επιλέξει ένα κράνος καλής ποιότητας και το μοντέλο που φοράει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, κοστίζει 399 ευρώ. Επίσης και η σύζυγός του, Δανάη Στράτου, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες, φοράει και αυτή κράνος της εταιρείας Shoei.



To ίδιο δημοσίευμα φρεσκάρει τη μνήμη των αναγνωστών της γερμανικής εφημερίδας "Die Welt" επισημαίνoντας πως και ο Φρανσουά Ολάντ φορούσε κράνος όταν επέβαινε σε σκούτερ για να επισκεφθεί κρυφά την ερωμένη του, Ζουλί Γκαγέ, στην ερωτική τους φωλιά στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος είχε επιλέξει ένα μοντέλο της γαλλικής εταιρείας Dexter, αξίας 199 ευρώ, γράφει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Για την εταιρεία Dexter, πριν από ένα χρόνο, η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στον γαλλικό Τύπο απεικονίζοντας τον πρόεδρο να φορά κράνος της εταιρείας, λειτούργησε διαφημιστικά. Οι περσινές μας πωλήσεις για το συγκεκριμένο μοντέλο του κράνους ήταν δέκα φορές υψηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο», ανέφερε εκπρόσωπος.   
  





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης