BBC: Το «όχι» στο δημοψήφισμα δεν θα οδηγήσει σε καλύτερη συμφωνία

BBC: Το «όχι» στο δημοψήφισμα δεν θα οδηγήσει σε καλύτερη συμφωνία

Η υπόθεση, ότι αν οι Έλληνες ψηφίσουν "όχι" θα λάβουν ένα πακέτο στήριξης με λιγότερο σκληρά ή φιλικά μέτρα, είναι απλά λάθος, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ

BBC: Το «όχι» στο δημοψήφισμα δεν θα οδηγήσει σε καλύτερη συμφωνία
Ένα «όχι» στο δημοψήφισμα για τους όρους διάσωσης της Ελλάδας δεν θα δώσει στην Ελλάδα διέξοδο από την οικονομική κρίση, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ και αναφέρει σε άρθρο του το BBC. Το εν λόγω σχόλιο του κ. Ντάισελμπλουμ ήρθε μετά τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που, απευθυνόμενος στους Έλληνες, είπε πως ένα «όχι», θα οδηγήσει σε μια «καλύτερη συμφωνία». Ωστόσο, ο επικεφαλής του Eurogroup επέμεινε ότι η συγκεκριμένη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν «απλώς λάθος».

Οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν πλέον κλείσει για όλους, εκτός των συνταξιούχων, και οι πολίτες έχουν εγκλωβιστεί σε μία καθημερινή κρίση. Για δεύτερη μέρα, όπως αναφέρει το BBC, τεράστιες είναι οι ουρές των συνταξιούχων που έχουν σχηματιστεί έξω από τις ελληνικές τράπεζες. Επιπλέον, κατά τα μεσάνυχτα, ουρές σχηματίζονται στα ΑΤΜ, με τους πολίτες να αγωνιούν για να αποκτήσουν το καθημερινό όριο των 60 ευρώ που τους επιτρέπει το capital control που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Όμως, παρά τις αφίσες που... κοσμούν κάθε δέντρο και φανοστάτη, κάνοντας έκκληση σε όλους, «να βγουν στους δρόμους», οι μεγάλες διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών δίνουν σε μεγάλο βαθμό τον παλμό.
Κλείσιμο

Στη γειτονιά των Εξαρχείων, μια αριστερή γειτονιά, όπως αναφέρει το BBC, οι αναρχικοί αράζουν «εξαντλημένοι» έξω από τα μπαρ και τις καφετέριες και αφήνουν τα πανό που κρέμονται στην κεντρική πλατεία να μιλούν γι 'αυτούς. «Όχι στην ΕΕ και την τρομοκρατία του ΔΝΤ» γράφει το ένα, «€ + Γερμανία = καταπίεση» το άλλο.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας, δήλωσε στην κοινοβουλευτική ομάδα της χώρας του, πως αν οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι» στο βεβιασμένο δημοψήφισμα της Κυριακής, τότε θα είναι δύσκολο και για τις δύο πλευρές να γεφυρώσουν τις «θεμελιώδεις διαφορές» τους. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα περιέλθουν σε μια «πολύ δύσκολη θέση», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει τα πάντα με την υπόδειξη ότι εάν οι Έλληνες ψηφίσουν "όχι" θα λάβουν ένα πακέτο στήριξης με λιγότερο σκληρά ή φιλικά μέτρα. Η υπόθεση αυτή είναι απλά λάθος».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα από 60 δισ. ευρώ, για τα επόμενα τρία χρόνια, για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Πολλές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε ανάσχεση της παραγωγής τους, επειδή δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τους προμηθευτές, ενώ μερικά καταστήματα σκέφτονται να δώσουν άδεια άνευ αποδοχών στο προσωπικό τους.

Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν προειδοποιήσει ότι ένα ενδεχόμενο «όχι» την ερχόμενη Κυριακή μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε έξοδο από την Ευρωζώνη, παρόλο που ο Τσίπρας λέει ότι δεν θέλει να συμβεί αυτό. Πάντως, όπως αναφέρει το BBC, ο διχασμός έχει οξυνθεί στην Ελλάδα...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης