Βαλς: Το «όχι» θα μπορούσε να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ

Βαλς: Το «όχι» θα μπορούσε να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ

«Καλούμε το λαό να ψηφίσει με τα μάτια ανοιχτά, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να επιφέρει το “όχι”», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός

Βαλς: Το «όχι» θα μπορούσε να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ
Την ζοφερή πρόβλεψή του στην περίπτωση που επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής έκανε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κινέζο ομόλογό του, Λι Κετσιάνγκ, ο Γάλλος πρωθυπουργός τόνισε πως ένα «όχι» στο δημοψήφισμα θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ.

«Σεβόμαστε τον ελληνικό λαό και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Τους καλούμε, όμως, να ψηφίσουν με τα μάτια ανοιχτά, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να επιφέρει το “όχι”, το οποίο θα μπορούσε να βγάλει την Ελλάδα από την ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο κ. Βαλς.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, διαβεβαίωσε πως η Γαλλία ουδέποτε θέλησε η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και τόνισε ότι υπήρξε ρήξη στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς εταίρους από πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Γαλλία και η Γερμανία δεν έχουν πάρει αποστάσεις από το ζήτημα, αν και η σχέση της κάθε χώρας με την Ελλάδα είναι διαφορετική.

«Εμείς επιθυμούσαμε και συνεχίζουμε να επιθυμούμε μία συμφωνία, και χωρίς αμφιβολία δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή η Γερμανία να ήθελε την Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης