Γερμανικός Τύπος: Ο φόβος για κλοπές και διαρρήξεις στην Ελλάδα καραδοκεί

Γερμανικός Τύπος: Ο φόβος για κλοπές και διαρρήξεις στην Ελλάδα καραδοκεί

Πολλά δημοσιεύματα εστιάζουν στον εκνευρισμό του Σόιμπλε για τον ασαφή και ακατανόητο τρόπο με τον οποίο η ελληνική ηγεσία κινείται κατά τις συνομιλίες με τους εταίρους αλλά και τον έντονο προβληματισμό της Μέρκελ για ένα hair cut του ελληνικού χρέους το 2011

Γερμανικός Τύπος: Ο φόβος για κλοπές και διαρρήξεις στην Ελλάδα καραδοκεί
Ο φόβος για κλοπές και διαρρήξεις στην Ελλάδα καραδοκεί, σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα, πολλά δημοσιεύματα εστιάζουν στον εκνευρισμό του Σόιμπλε για τον ασαφή και ακατανόητο τρόπο με τον οποίο η ελληνική ηγεσία κινείται κατά τις συνομιλίες με τους εταίρους αλλά και τον έντονο προβληματισμό της Μέρκελ για ένα hair cut του ελληνικού χρέους το 2011, όπως προκύπτει από τις διαρροές πληροφοριών από τον ιστότοπο «Wikileaks» που είδαν το φως της δημοσιότητας.    

Ηahndelsblatt
Κλείσιμο
Η ώρα του κλέφτη, γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία σχολιάζει χαρακτηριστικά πως, όσοι έχουν πάνω τους πολλά μετρητά ή  τα έχουν κρύψει στο σπίτι τους κινδυνεύουν... Από τη Δευτέρα, τα ΑΤΜ δίνουν με το σταγονόμετρο χρήματα στους Έλληνες και αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όποιος έχει πάνω του πολλά μετρητά, ζει επικίνδυνα... Καραδοκούν οι κλέφτες και οι ληστές καθώς πολλοί Έλληνες είναι αυτοί που κρύβουν χρήματα στα σπίτια τους, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.  

Spiegel 

Στον παράδεισο του εφησυχασμού, γράφει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» αναφερόμενο στη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ. Η Μέρκελ εμφανίστηκε χθες στην ομοσπονδιακή λες είναι  όλα καλά. Καλά για την ίδια, καλά για την Ελλάδα, καλά για την Ευρώπη. Η Μέρκελ βρίσκεται στον... παράδεισο των ανθρώπων που είναι ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους. Η ίδια έσπευσε να διαβεβαιώσει τους συμπολίτες της ότι η Ευρώπη είναι ισχυρή τα τελευταία πέντε χρόνια, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε η κρίση. 

Focus 

Χωρίς νόημα και με ασάφειες είναι τα όσα κάνει η ελληνική πλευρά για να διαπραγματευτεί με τους δανειστές, δήλωσε χθες ο εκνευρισμένος Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπολύοντας πυρά κατά της ελληνικής κυβέρνησης από την Bundestag, σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει: «Ο Γερμανός υπουργός δεν έχει πλέον καμία εμπιστοσύνη στους Έλληνες». Σε άλλο άρθρο του, το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στο «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων Αθηνών και πιστωτών έως ότου γίνει το δημοψήφισμα από την πλευρά του Eurogroup. «To Eurogroup και η ΕΚΤ υποβάλλουν σε σκοτσέζικο ντους τον Τσίπρα», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό. 

Die Welt
Μετά το διάγγελμα Τσίπρα, το Eurogroup βλέπει λίγες ελπίδες σε ό,τι αφορά στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων Αθηνών-δανειστών. Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στην αντίδραση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού. 
 
FAZ
Οι υπουργοί της ευρωζώνης «παγώνουν» τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έως το δημοψήφισμα της Κυριακής, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» αναπαράγοντας τη χθεσινή δήλωση Βαρουφάκη ότι μετά το δημοψήφισμα μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές τη Δευτέρα.  

Bild 
Η Μέρκελ αμφέβαλε για την ελληνική κυβέρνηση από το 2011, είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Bild»,σχολιάζοντας τις νέες αποκαλύψεις του ιστότοπου Wikileaks που διέρρευσαν σε ξένα ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες, η  αμερικανική υπηρεσία «NSA» υπέκλεπτε τα e-mails και τις συνομιλίες της Γερμανίδας καγκελαρίου για το ελληνικό ζήτημα. Εδώ και πέντε χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η ελληνική κρίση, ό,τι έγραφε κι ό,τι έλεγε η Μέρκελ για τη ελληνική κρίση τα «άκουγε» η Ουάσινγκτον και τώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν πίστευε ότι ένα hair cut του ελληνικού χρέους θα ήταν η λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.  

NTV 
Οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να ξεμείνουν από χρήματα την Κυριακή, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό δίκτυο «NTV» επικαλούμενο δηλώσεις υψηλόβαθμου τραπεζίτη στους Τimes του Λονδίνου. 

«Οι Έλληνες συνεχίζουν να αδειάζουν τις λογαριασμούς τους. Όμως, κατά την  διάρκεια του δημοψηφίσματος της Κυριακής, θα μπορούσαν τα πρώτα ΑΤΜ να μείνουν άδεια. Η εφημερίδα «The Times» επικαλείται ανώτατο στέλεχος τράπεζας, αναφέρει το γερμανικό δίκτυο.   


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης