Γερμανία: Η πρόεδρος των "Πρασίνων" καλεί την Άγγελα Μέρκελ να αναλάβει δράση για την Ελλάδα

Γερμανία: Η πρόεδρος των "Πρασίνων" καλεί την Άγγελα Μέρκελ να αναλάβει δράση για την Ελλάδα

Η Γκέρινγκ Έκαρντ άσκησε δριμύτατη κριτική στην Άγγελα Μέρκελ για την "παθητική", όπως άφησε να εννοηθεί, στάση που τηρεί στο θέμα της Ελλάδας, καλώντας την Καγκελάριο να αναλάβει δράση και να ηγηθεί στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Γερμανία: Η πρόεδρος των "Πρασίνων" καλεί την Άγγελα Μέρκελ να αναλάβει δράση για την Ελλάδα
Να αναλάβει περισσότερες ευθύνες και να ηγηθεί της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης για την Ελλάδα κάλεσε την Άγγελα Μέρκελ η πρόεδρος της Κ.Ο. των "Πρασίνων", Γκέρινγκ Έκαρντ. Με σαφώς επικριτική και κριτική διάθεση, η Έκαρντ ζήτησε από την Καγκελάριο της Γερμανίας να ηγηθεί της λύσης που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, εγκαταλείποντας την παθητική, όπως την κατηγόρησε, στάση της.

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, η πρόεδρος των "πρασίνων" τόνισε χαρακτηριστικά: "Η Καγκελάριος έμεινε πολύ καιρό εκτός. Τώρα πρέπει να ηγηθεί. Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της. Επιπλέον, η Αθήνα έχει ανάγκη από περαιτέρω οικονομική βοήθεια. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει η Μέρκελ να επιβληθεί στη διεθνή σκηνή, αλλά και στο κόμμα της. Οι πιστωτές της Αθήνας θα πρέπει να της δώσουν χρόνο".

Η Γκέρινγκ Έκαρντ υποστήριξε επίσης, πως η Ελλάδα θα πρέπει να στηριχθεί ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την Κυριακή (5/7). Επεσήμανε δε, πως μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο για την ίδια τη χώρα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.
Κλείσιμο

Η ομιλία της προέδρου των "Πρασίνων" συνεχίστηκε με τη φράση: "Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα, καθώς η κατάσταση είναι δραματική".

Ολοκληρώνοντας, η Έκαρντ έστειλε μήνυμα στην Αθήνα, τονίζοντας: "Με ενοχλεί η άρνηση να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα έπρεπε να είναι αυτονόητες για μία αριστερή κυβέρνηση. Η Αθήνα πρέπει να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες, να φορολογήσει πιο σκληρά τους πλούσιους και να περιορίσει τα προνόμια της εκκλησίας".

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης