Βαρουφάκης: Το δικό μας «όχι» είναι υπέρ του ευρώ

Βαρουφάκης: Το δικό μας «όχι» είναι υπέρ του ευρώ

Είπε πως είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί σκληρά μέτρα, εφόσον ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους και υπάρχει αναπτυξιακή πρόβλεψη

Βαρουφάκης: Το δικό μας «όχι» είναι υπέρ του ευρώ
Τίποτα δεν έχει λήξει ακόμη στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της σύμφωνα με  τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του λίγες μόνο ώρες έπειτα από τη νέα, άκαρπη άκαρπη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup εξήγησε πως η κυβέρνηση λέει «όχι»  το στο πακέτο που προτείνουν οι Θεσμοί επειδή δεν είναι βιώσιμο

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην ΕΡΤ ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στη νέα συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, αποκαλύπτοντας ότι σήμερα, η πλειοψηφία των ομολόγων του ακολούθησε τη «γραμμή Μέρκελ».

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ επεσήμανε ότι το Eurogroup είναι μία εξελισσόμενη διαδικασία συζήτησης και συνεχούς διαπραγμάτευσης και πρόσθεσε: «Η κυρία Μέρκελ είπε σήμερα ότι πρέπει να περιμένουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού την Κυριακή. Σήμερα το Eurogroup, ακολούθησε αυτή την γραμμή. Δεν ήταν όλων αυτή η γραμμή. Η Γαλλία εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί παρά το δημοψήφισμα».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του ζήτησαν διευκρινήσεις για το δημοψήφισμα, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι τους μετέφερε πως το «όχι» της κυβέρνησης «είναι υπέρ του ευρώ», 

Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον κ. Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι η συνεργασία τους «είναι ιδιαίτερα καλή», ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των όσων συμβαίνουν στα Eurogroup και όσων μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, είναι σημαντικό να υπάρξει μία συζήτηση επί της βιωσιμότητας της λύσης, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν υπογράφει μία συμφωνία η οποία προσποιείται ότι λύνει το πρόβλημα. 

Ωστόσο, την ίδια ώρα ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί σκληρά μέτρα, εφόσον ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους και υπάρχει αναπτυξιακή πρόβλεψη.

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Βαρουφάκη, τη Δευτέρα οι δανειστές «θα έχουν λάβει το μήνυμα από τον ελληνικό λαό» και σύντομα θα υπάρξει λύση.

«Η πρώτη πρόταση από τους θεσμούς κατατέθηκε την 25η Ιουνίου»

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι «η πρώτη πρόταση από τους θεσμούς κατατέθηκε την 25η Ιουνίου», αφού όλο αυτό το διάστημα το φως της δημοσιότητας βλέπουν διάφορες προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην ελληνική πλευρά εκ μέρους των δανειστών. 

Ωστόσο, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ διέψευσε τους θεσμούς λέγοντας πως μέχρι τότε, «μόνο εμείς κάναμε προτάσεις» και συνέχισε ρίχνοντας τη μπάλα στο λαό.

«Οι πολίτες είναι τελικά αυτοί που αποφασίζουν. Εμείς έχουμε νωπή, λαϊκή εντολή. Είναι άτοπο να δώσουμε στον ελληνικό λαό την πρόταση των θεσμών και να τους πούμε: Αυτή είναι», είπε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε ακόμη πως στόχος της κυβέρνησης «είναι η συμφωνία».

«Τη Δευτέρα το πρωί, στο πλαίσιο του Eurogroup, θα πρέπει να βρεθεί μία λύση», είπε και πρόσθεσε: αναφερόμενος στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών πρόσθεσε: «εγώ είμαι διατεθειμένος να ξεχάσω τα πάντα», 

Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τους δανειστές ότι από την πρώτη ημέρα που πήρε την εξουσία η κυβέρνηση Τσίπρα, «υπήρχε σχέδιο για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης