Ακιντζί: Θέλουμε να είμαστε μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας

Ακιντζί: Θέλουμε να είμαστε μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας

Συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς

Ακιντζί: Θέλουμε να είμαστε μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας
O Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ολοκλήρωσε σήμερα τις επαφές του στις Βρυξέλλες με συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι κατανοεί πως η επίλυση του Κυπριακού είναι σημαντική για την ΕΕ αλλά, όπως τόνισε, είναι πιο σημαντική για το σύνολο του Κυπριακού λαού. Ακόμη, επανέλαβε πως ο ίδιος δεν επιθυμεί τη συνέχιση της παρούσας κατάστασης αλλά επιδιώκει ένα καλύτερο μέλλον για τις νέες γενιές. 

«Η δική μας γενιά και η προηγούμενη γενιά  έχουμε υποφέρει πολύ, έχουμε μοιραστεί θρήνους, τώρα είναι καιρός για τις νεότερες γενιές να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον», είπε και πρόσθεσε πως οι Τουρκοκύπριοι για μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκονται εκτός διεθνούς δικαίου αλλά τώρα θέλουν να είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας και εντός του πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου και της Τάξης.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης