Ο Σκουρλέτης καταγγέλλει τη ΓΣΕΕ ότι ζητά από τους εργαζόμενους να ψηφίσουν «ναι»

Ο Σκουρλέτης καταγγέλλει τη ΓΣΕΕ ότι ζητά από τους εργαζόμενους να ψηφίσουν «ναι»

Κατηγορεί τη διοίκηση της συνομοσπονδίας για απουσία από το πεδίο της μάχης όλους αυτούς τους μήνες της διαπραγμάτευσης και τώρα καλεί τους εργαζόμενους να συνταχθούν σε ένα αόριστο «ναι» 


Ο Σκουρλέτης καταγγέλλει τη ΓΣΕΕ ότι ζητά από τους εργαζόμενους να ψηφίσουν «ναι»
Με καυστικά σχόλια αντεπιτίθενται κύκλοι του υπουργείου Εργασίας στη ΓΣΕΕ η οποία νωρίτερα σήμερα τάχθηκε κατά του δημοψηφίσματος χαρακτηρίζοντας το ερώτημα ψευδεπίγραφο και διχαστικό. Η ΓΣΕΕ ζήτησε την απόσυρση του δημοψηφίσματος κάνοντας λόγο «άφρονες επιλογές ακραίων εντός και εκτός Ελλάδας εξωθούν την πατρίδα μας σε περιπέτειες».

Το υπουργείο κατηγόρησε τη διοίκηση της συνομοσπονδίας ότι απουσίαζε συστηματικά από το πεδίο της μάχης όλους αυτούς τους μήνες της σκληρής διαπραγμάτευσης και τώρα καλεί τους εργαζόμενους να συνταχθούν σε ένα αόριστο (και γι’ αυτό πρόσφορο σε κάθε χρήση) «ναι». 

«Επειδή, όμως, τούτες τις κρίσιμες ώρες – τονίζουν κύκλοι του υπουργείου εργασίας ο κόσμος της εργασίας, ο κάθε υπεύθυνος πολίτης καλείται να πάρει θέση, ας γνωρίζει ο καθένας ότι το ΝΑΙ με το οποίο συντάσσεται –ως μη όφειλε- η διοίκηση της ΓΣΕΕ σημαίνει: ΝΑΙ στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων – ΝΑΙ στην περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων - ΝΑΙ στην περαιτέρω κατεδάφιση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Κλείσιμο
Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της για την πλήρη αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων γνωρίζοντας ότι σε αυτό το πεδίο κρίνεται το μέλλον του κόσμου της εργασίας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Απέναντι στα κάθε μορφής και προέλευσης τελεσίγραφα, με τα οποία της ζητούν να συμπράξει στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη της για το ΟΧΙ, μέχρι το τέλος. Τη μάχη αυτή θα τη δώσει με συμπαραστάτη της κάθε εργαζόμενο και κάθε δημοκράτη».

Κατά της ανακοίνωσης της ΓΣΕΕ τάχθηκε και το ΠΑΜΕ που κατηγορεί την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ότι όλα αυτά τα χρόνια έβαλε πλάτη για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα και τα μνημόνια και αναμασά τα ίδια τα εκβιαστικά διλήμματα των επιχειρηματικών συμφερόντων, του πολιτικού τους προσωπικού, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ.

«Πριν καν τελειώσει η σημερινή συνεδρίαση της  Ολομέλειας της ΓΣΕΕ - καταγγέλλει το ΠΑΜΕ - η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ έσπευσε να βγάλει Δελτίο Τύπου  για το δημοψήφισμα και τις εξελίξεις, δείχνοντας έτσι το ζήλο τους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των αφεντικών τους.

Το απαράδεκτο αυτό κείμενο της πλειοψηφίας δεν έχει καμιά ισχύ. Όχι μόνο γιατί δεν έγινε καμία ψηφοφορία αλλά και γιατί από τη συζήτηση δεν προέκυψε πλειοψηφία με τέτοιο περιεχόμενο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης