Απίστευτο:Έχουν αναρτήσει το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος στην ιστοσελίδα του ΥΠΟΙΚ

Απίστευτο:Έχουν αναρτήσει το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος στην ιστοσελίδα του ΥΠΟΙΚ

Αρχικά είχαν επισημάνει ότι ο σταυρός θα πρέπει να είναι εντός του πλαισίου όμως λίγα λεπτά αργότερα αφαιρέθηκε η σημείωση 

Απίστευτο:Έχουν αναρτήσει το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος στην ιστοσελίδα του ΥΠΟΙΚ
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών έχει αναρτηθεί το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος της Κυριακής όπου οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν «όχι» ή «ναι» στην ερώτηση που θέτει η ελληνική κυβέρνηση. 

Το γεγονός αυτό προκαλεί εντύπωση καθώς στις αρμοδιότητες του υπουργείο Οικονομικών δεν υπάγεται η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και έτσι προκαλεί έκπληξη η ανάρτηση του ψηφοδελτίου στην πρώτη σελίδα του υπουργείου. Ωστόσο ακριβώς από κάτω έχει αναρτηθεί το σχέδιο συμφωνίας επί της οποίας διενεργείται το δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015. 

Ακόμη χαρακτηριστικό είναι πως αρχικά οι πολίτες ενημερώθηκαν ότι ο σταυρός θα πρέπει να είναι εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις επιλογές «Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ» και «Εγκρίνεται/ΝΑΙ» σε κάθε άλλη περίπτωση το ψηφοδέλτιο ίσως να θεωρηθεί άκυρο. 

Κλείσιμο


Λίγα λεπτά όμως αργότερα η συγκεκριμένη επισήμανση αφαιρέθηκε και πλέον είναι αναρτημένο μόνο το ψηφοδέλτιο.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως η ερώτηση του δημοψηφίσματος έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό καθώς πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν είναι σαφές διατυπωμένο το ερώτημα από την ελληνική κυβέρνηση και έτσι μπορούν να δοθούν διάφορες ερμηνείες. Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι έχουν τονίσει σε δηλώσεις τους ότι το ερώτημα μεταφράζεται ως παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ. 

Μάλιστα χθες Τρίτη το ΔΣ του ΔΣΑ έπειτα από την συνεδρίαση του για την νομιμότητα του δημοψηφίσματος αποφάσισε ότι «το δημοψήφισμα φέρει αντισυνταγματικά στοιχεία και δεν έχει σαφή διατύπωση».  



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης