Η κραυγή αγωνίας «Μένουμε Ευρώπη» έγινε «φτηνό Μαϊντάν» για το iskra.gr

Η κραυγή αγωνίας «Μένουμε Ευρώπη» έγινε «φτηνό Μαϊντάν» για το iskra.gr

Τους 30.000 διαδηλωτές η Αριστερή Πλατφόρμα τους αξιολογεί ως «μικρή και υποτονική» συγκέντρωση και κάνει λόγο για «κωμική εικόνα» και «κιτς αισθητική»

Η κραυγή αγωνίας «Μένουμε Ευρώπη» έγινε «φτηνό Μαϊντάν» για το iskra.gr
Βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της συγκέντρωσης με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» χρησιμοποίησε το iskra.gr κάνοντας λόγο για «κλίμα φτηνού Μαϊντάν», «κωμική εικόνα», «κιτς αισθητική», «Μένουμε Σόιμπλε».

Μάλιστα εκτιμά ότι η συγκέντρωση ήταν «μικρή και υποτονική» αν και στο Σύνταγμα βρέθηκαν περίπου 30.000 κόσμου.

Διαβάστε το κείμενο που αναρτήθηκε στο iskra.gr

Κλείσιμο
«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΟΪΜΠΛΕ»: ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΦΤΗΝΟΥ ΜΑΪΝΤΑΝ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Μία μάλλον κωμική εικόνα θα εμφάνιζαν οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα το βράδυ της Τρίτης (30/6), αν πίσω από την κιτς αισθητική δεν κρυβόταν το μαύρο πρόσωπο των εγχώριων αντιδραστικών δυνάμεων, οι οποίες συσπειρώνονται στα μνημονιακά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, "Ποτάμι" και ΔΗΜΑΡ. Κύριο σύνθημα αυτής της μικρής συγκέντρωσης ήταν το "Μένουμε Ευρώπη", ενώ το κλίμα ήταν υποτονικό και χωρίς παλμό. Από τα μεγάφωνα της Πλατείας Συντάγματος ακούστηκαν συνθήματα υπέρ του "ΝΑΙ" ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής (5/7) καθώς και οι λόγοι των ομιλητών, τους οποίους θα ζήλευε ακόμα και ο ίδιος ο Σόιμπλε...

Το βράδυ της Τρίτης παρέλασε όλη η "καλή κοινωνία": η αφρόκρεμα της αντιδραστικής διανόησης της χώρας, διάφοροι παρατρεχάμενοι των επιχειρηματικών ελίτ αλλά και "σεσημασμένοι" μνημονιακοί δημοσιογράφοι. Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η παρουσία στελεχών και παραγόντων των μνημονιακών κομμάτων οι οποίοι παρευρέθηκαν σε αυτή την κατά τα άλλα άνευρη συνάθροιση και με τις δηλώσεις τους υπεραμύνθηκαν του "ΝΑΙ" στο επικείμενο δημοψήφισμα. Σε αυτό το πλαίσιο, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η περίπτωση του Δήμαρχου Αθήνας Γ. Καμίνη, ο οποίος χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως "ντροπή" και "κουρελόχαρτο". Αντικειμενικοί δημοσιογραφικοί κύκλοι που κάλυψαν από κοντα τη συγκέντρωση ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η κινητοποίηση ήταν μάλλον αποτυχημένη και σαφώς κατώτερη των προσδοκιών που καλλιεργούσαν οι διοργανωτές της.

Η αναφορά στην αποψινή συγκέντρωση θα ήταν αχρείαστη, αν πίσω από αυτά τα κινήματα τύπου "Μαϊντάν" δεν κρυβόταν μια θανάσιμη απειλή προς τους λαούς της Ευρώπης, όπως δείχνει και η πρόσφατη εμπειρία της Ουκρανίας. Η συμμετοχή απλών πολιτών σε αυτές τις αντιδραστικής κατεύθυνσης κινητοποιήσεις, κάτω από την ψυχολογική πίεση των συστημικών μίντια, θα πρέπει να καλεί σε εγρήγορση κάθε προοδευτικό πολίτη.

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα που αποπροσανατολίζονται εξαιτίας της κινδυνολογίας της κυρίαρχης προπαγάνδας δεν έχουν κανένα συμφέρον από την στοίχισή τους με τα πολύχρωμα όσο και αντιδραστικά στο πυρήνα τους εγχειρήματα τύπου "Μαϊντάν". Κι αυτό διότι στο τέλος θα είναι οι ίδιοι που θα πληρώσουν το λογαριασμό με τα μέτρα που θα επιβάλουν οι δανειστές και εγχώριοι υπηρέτες τους, όπως αύξηση της φορολογίας, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανεργία κα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης