Βενιζέλος: Μακάρι να βρεθεί τρόπος αξιοπρεπούς και αξιόπιστης συμφωνίας

Βενιζέλος: Μακάρι να βρεθεί τρόπος αξιοπρεπούς και αξιόπιστης συμφωνίας

«Ελπίζω το αίτημα να εκληφθεί από το  Eurogroup ως αίτημα παράτασης του λήγοντος προγράμματος και άμεσης επανάληψης των διαπραγματεύσεων έστω την τελευταία στιγμή»

Βενιζέλος: Μακάρι να βρεθεί τρόπος αξιοπρεπούς και αξιόπιστης συμφωνίας
Την ελπίδα του να βρεθεί τρόπος αξιοπρεπούς και αξιόπιστης συμφωνίας εκφράζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα στον ΕSM. 

«Λίγες ώρες πριν τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στήριξης της χώρας μας από τον EFSF, ο κ. Τσίπρας ανακοινώνει ότι ζήτησε διετές δάνειο από τον ESM (δηλαδή από τον οργανισμό που διαδέχθηκε το EFSF), ώστε να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες των επόμενων δυο ετών για την κάλυψη διεθνών υποχρεώσεων, με παράλληλη  αναδιάρθρωση, που την εννοεί όμως ως reprofiling, δηλαδή ως λογιστική αναδιαμόρφωση, του χρέους» αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει ότι «ως αξιοποίηση και συνέχεια της μεγάλης παρέμβασης στο χρέος που έγινε το 2012 υπό τις ύβρεις και τις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ».

«Μακάρι να βρεθεί τρόπος αξιοπρεπούς και αξιόπιστης συμφωνίας ώστε να παραταθεί το πρόγραμμα του EFSF και να αποκατασταθεί η ροή του ELA από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να μη βιώσει  περαιτέρω ο ελληνικός λαός της εμπειρία των κλειστών τραπεζών και των capital controls. Προκειμένου να ανακληθεί το δημοψήφισμα στο οποίο θα ηττηθεί το «όχι», αλλά στο μεταξύ θα έχει υποστεί τεράστια βλάβη η πατρίδα» προσθέτει ο κ. Βενιζέλος.

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι, «όμως, για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται κυβέρνηση που λέει την αλήθεια και αναλαμβάνει το κόστος δύσκολων και υπευθύνων αποφάσεων. Όχι κυβέρνηση που σκαρφίζεται συνεχώς επικοινωνιακά κόλπα και αναζητά αφελή προσχήματα» και υπογραμμίζει ότι «αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας με το σημερινό αίτημα του προς τον ESM είναι πολύ απλά το εξής: την ίδια ώρα που ζητάει από τον ελληνικό λαό να απορρίψει στο δημοψήφισμα με ένα ηχηρό «όχι» τους όρους της παράτασης του Μνημονίου 2, ζητάει να υπαχθεί η χώρα σε νέο Μνημόνιο 3 για τα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια! Προφανώς αυτό θα γίνει με όρους σκληρότερους από αυτούς της παράτασης του μνημονίου 2, με αντίβαρο την αναδιαμόρφωση του χρέους, δηλαδή την επιβεβαίωση των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι εταίροι το 2012».

«Ελπίζω το αίτημα να εκληφθεί από το  Eurogroup ως αίτημα παράτασης του λήγοντος προγράμματος και άμεσης επανάληψης των διαπραγματεύσεων έστω την τελευταία στιγμή. Στο εσωτερικό όμως κάποιος  πρέπει να σταματήσει τον  ευτελισμό της χώρας και τον εκβιασμό της κοινής λογικής. Και αυτός είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός» καταλήγει ο κ. Βενιζέλος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης