Μέρκελ: «Όχι» σε τρίτο πρόγραμμα πριν το δημοψήφισμα

Μέρκελ: «Όχι» σε τρίτο πρόγραμμα πριν το δημοψήφισμα

«Δεν θα υπάρξει νέα εξέλιξη σήμερα», λέει η Γερμανίδα καγκελάριος - Ο γερμανικός Τύπος γράφει ότι για τη Μέρκελ «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για την επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών» και πως το Βερολίνο βλέπει με «μισό μάτι» τη νέα πρόταση του επικεφαλής της Κομισιόν

Μέρκελ: «Όχι» σε τρίτο πρόγραμμα πριν το δημοψήφισμα
«Όχι» σε τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής, λέει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ η οποία σε νέες της δηλώσεις, εν μέσω κρίσιμων εξελίξεων για την χώρα μας, υπογράμμισε ότι η Γερμανία δεν θα εξετάσει το νέο πακέτο που προτείνει η Αθήνα, προτού ο ελληνικός λαός αποφανθεί για τις προτάσεις των Θεσμών.   

Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε ότι το ελληνικό πρόγραμμα λήγει τα μεσάνυχτα, ενώ σύμφωνα με το Reuters, φέρεται να δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει νέα εξέλιξη για την Ελλάδα σήμερα».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Ίζα Μουσταφά και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς εκτιμά τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συνομιλίες με την Αθήνα, τόνισε ότι «σήμερα το βράδυ, ακριβώς στις 24:00, ώρα κεντρικής Ευρώπης, εκπνέει το πρόγραμμα» και όπως τόνισε, δεν γνωρίζει καμία άλλη «ανθεκτική ένδειξη».

Κλείσιμο
«Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η τελευταία πρόταση της Επιτροπής, η οποία μου είναι γνωστή, είναι από την Παρασκευή της περασμένης εβδομάδας. Δεν έχω κάτι περισσότερο», πρόσθεσε.

«Ωστόσο, η καγκελάριος της Γερμανίας σημείωσε πως «η πόρτα παραμένει ανοιχτή για μια γραμμή συνομιλίας» και επισήμανε ότι και μετά την εκπνοή του δεύτερου προγράμματος βοήθειας, η Ευρώπη «δεν θα κόψει την γραμμή συνομιλίας με την Ελλάδα -αυτό δεν συνηθίζεται στην ΕΕ».

Γερμανικός Τύπος: Δεν υπάρχει περίπτωση συμφωνίας

«Για την Άνγκελα Μέρκελ, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για την επίτευξη μιας γρήγορης συμφωνίας Ελλάδας- δανειστών», σχολιάζει την ίδια ώρα ο γερμανικός Τύπος αναφερόμενος στη νέα πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που υπέβαλε στην ελληνική ηγεσία. Στην ερώτηση δημοσιογράφου, αν το Βερολίνο είναι αισιόδοξο για μία συμφωνία Ελλάδας - δανειστών, η Γερμανίδα καγκελάριος ήταν αρνητική. Το Βερολίνο βλέπει με "μισό μάτι" τη νέα πρόταση του επικεφαλής της Κομισιόν υποστηρίζοντας πως τάσσεται κατά μιας ελληνικής διάσωσης την τελευταία στιγμή, γράφουν τα γερμανικά δημοσιεύματα. 
 
Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Spiegel, η Μέρκελ ήταν έτοιμη να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις στον Αλ. Τσίπρα , προτού βεβαίως ανακοινώσει το δημοψήφισμα.  Προτού ανακοινώσει ο Ελληνας πρωθυπουργός τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, το περιοδικό "Spiegel" αποκαλύπτει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος ήταν έτοιμη να δώσει στην Ελλάδα ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και επενδύσεις, ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ.

H Mέρκελ δεν ήξερε τίποτα για τη νέα πρόταση Γιούνκερ, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα "Die Welt" επισημαίνοντας ότι η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε έκπληξη όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο."Η Γερμανίδα καγκελάριο είχε πλήρη μεσάνυχτα για τη νέα πρόταση του επικεφαλής της Κομισιόν", γράφει η γερμανική εφημερίδα.   


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης