Πυρετός παρασκηνιακών συζητήσεων μεταξύ Αθήνας-Βρυξελλών

Πυρετός παρασκηνιακών συζητήσεων μεταξύ Αθήνας-Βρυξελλών

Τελευταία προσφορά Γιούνκερ: Πάρε την πρότασή μου και ψήφισε «ναι» στο δημοψήφισμα - «Αν θέλει λύση ο κ. Τσίπρας, να στείλει επιστολή σε Γιούνκερ, Ντάισενμπλουμ, Μέρκελ και Ολάντ με την οποία θα δέχεται την πρόταση που κατατέθηκε την Κυριακή και να καλέσει σε καμπάνια υπέρ του ΝΑΙ»

Πυρετός παρασκηνιακών συζητήσεων μεταξύ Αθήνας-Βρυξελλών
Παρά τις κυβερνητικές διαρροές περί νέου, βελτιωμένου σχεδίου που κατατέθηκε από τους Θεσμούς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr ουδεμία καινούργια πρόταση υπήρξε από τη μεριά των Θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση. Αντίθετα υπήρξε ξεκαθαρο κάλεσμα προς τον Έλληνα πρωθυπουργό να αποδεχθεί την τελική πρόταση της Κυριακής που ο κ. Γιούνκερ έχει καταθέσει γα να οδηγηθούμε σε λύση του αδιεξόδου και νέο Eurogroup.

Ειδικότερα, έγκυρες διπλωματικές πηγές των Θεσμών που μίλησαν στο protothema.gr τόνιζαν πως «αν ο κ. Τσίπρας  θέλει λύση πρέπει να στείλει επιστολή στους κ.κ.  Γιούνκερ, Ντάισενμπλουμ, Μέρκελ και Ολάντ με την οποία θα δέχεται την πρόταση των Θεσμών που κατατέθηκε την Κυριακή και να καλέσει σε καμπάνια υπέρ του ΝΑΙ». Ουσιαστικά η επισήμανση αυτή δεν επιβεβαιώνει τα όσα διαρρέουν από χθες κυβερνητικές πηγές πως υπήρξε νέα, αναθεωρημένη και βελτιωμένη πρόταση υπό τις πιέσεις που το δημοψήφισμα ασκεί στην ΕΕ.

Κύκλοι των Θεσμών μάλιστα επαναλαμβάνουν ότι όπως ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε χθες στη συνέντευξη Τύπου «από τη μεριά της ΕΕ η πόρτα παραμένει ανοικτή». Και προσθέτουν: «Έχοντας επαφή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του Eurogroup Γέρουν Ντάισενμπλουμ, ο κ. Γιούνκερ εξήγησε πως μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής θα μπορούσε να επιτευχθεί και πώς θα μπορούσε να μοιάζει».

Κλείσιμο
Και η πηγή συνεχίζει: «Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να στείλει επιστολή σε Γιούνκερ, Ντάισενμπλουμ, Μέρκελ και Ολάντ με την οποία θα δέχεται την προταση των Θεσμων που κατατέθηκε την Κυριακή και να καλέσει σε καμπάνια υπέρ του ΝΑΙ επάνω σε αυτή τη βάση. Αυτή η παρεμβαση θα οδηγήσει στο δρόμο για ενα νέο Eurogroup». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης