Όσμπορν: Eίμαστε προετοιμασμένοι για ένα Grexit

Όσμπορν: Eίμαστε προετοιμασμένοι για ένα Grexit

«Η άποψη της Βρετανίας σε ό,τι αφορά στην ελληνική κρίση είναι καθαρή. Ελπίζουμε για το καλύτερο και προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Κάνουμε πλάνα βασιζόμενοι πως το ελληνικό δημοψήφισμα είναι μία επιλογή ανάμεσα στην παραμονή στην ευρωζώνη ή όχι», είπε ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου 

Όσμπορν: Eίμαστε προετοιμασμένοι για ένα Grexit
O υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζορτζ Όσμπορν διαβεβαίωσε τους πολίτες της χώρας πως έχουν ληφθεί μέτρα για αποφυγή και «μόνωση» μίας «τραυματικής» εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Η άποψη της Βρετανίας σε ό,τι αφορά στην ελληνική κρίση είναι καθαρή. Ελπίζουμε για το καλύτερο και προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Κάνουμε πλάνα βασιζόμενοι πως το ελληνικό δημοψήφισμα είναι μία επιλογή ανάμεσα στην παραμονή στην ευρωζώνη ή όχι».

Τα σχόλια του Όσμπορν ήδη ενισχύουν την πίεση επί των Ευρωπαίων ισχυρών οι οποίοι με τη σειρά τους παρουσιάζουν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ως απόφαση για την παραμονή ή μή στο ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση, ως γνωστό υποστηρίζει το «όχι» στο δημοψήφισμα το οποίο πραγματεύεται την πρόταση λιτότητας την οποία οι δανειστές έχουν ήδη αποσύρει.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης