Πληροφορίες για νέα πρόταση από Γιούνκερ σε Τσίπρα – δεν επιβεβαιώνει η κυβέρνηση

Πληροφορίες για νέα πρόταση από Γιούνκερ σε Τσίπρα – δεν επιβεβαιώνει η κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της Κομισιόν απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προτείνοντάς του να υιοθετήσει την τελευταία πρόταση, βελτιωμένη ως προς τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, πρόταση των Θεσμών, με μία ακόμη μικρή βελτιωτική προσθήκη, που αφορά στο ΕΚΑΣ

Πληροφορίες για νέα πρόταση από Γιούνκερ σε Τσίπρα – δεν επιβεβαιώνει η κυβέρνηση
Πρωτοβουλία γεφύρωσης των διαφορών Ελλάδας – δανειστών αναλαμβάνει  την ύστατη στιγμή ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ενώ τα μεσάνυχτα της Τρίτης εκπνέει το τρέχον πρόγραμμα με τη χώρα να είναι σε αδυναμία να πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ ύψους 1,5 δις ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας, προτείνοντάς του να υιοθετήσει την τελευταία, βελτιωμένη ως προς τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, πρόταση των Θεσμών, με μία ακόμη μικρή βελτιωτική προσθήκη, που αφορά στο ΕΚΑΣ. Ο κ. Γιούνκερ προτείνει να υπάρξει ρύθμιση για το χρέος, με την εξής πρόβλεψη: Στη νέα συμφωνία θα υπάρχει η δέσμευση ότι οι δανειστές θα υλοποιήσουν την απόφαση του Eurogroup  του 2012, τον ερχόμενο Νοέμβριο. Σύμφωνα με την επιστολή Γιούνκερ θα πρέπει να συγκληθεί την Τετάρτη το Eurogroup  και να εγκρίνει τη συμφωνία εφόσον βέβαια την αποδεχθεί η κυβέρνηση.
Μέχρι στιγμής από το Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι δεν γνωρίζουν κάτι σχετικό με πρωτοβουλία του κ. Γιούνκερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης