Νίκος Παππάς: Πιστεύω ότι με το «όχι» θα έχουμε καλύτερη συμφωνία

Νίκος Παππάς: Πιστεύω ότι με το «όχι» θα έχουμε καλύτερη συμφωνία

Υπονόησε παραίτηση κυβέρνησης αν επικρατήσει το «ναι» λέγοντας ότι δεν εξελέγησαν για να εφαρμόσουν μνημόνιο - «Την επόμενη Τρίτη οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές», τόνισε 

Νίκος Παππάς: Πιστεύω ότι με το «όχι» θα έχουμε καλύτερη συμφωνία
Την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι με το «όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, η Ελλάδα θα έχει μια καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίου Ειδήσεων του «Μega» εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα. «Είμαστε βέβαιοι ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί», σημείωσε. 
 
Ο υπουργός τόνισε ότι η επιβολή Capital controls ήταν η μοναδική επιλογή, προκειμένου να εγγυηθούν οι καταθέσεις των πολιτών. 

«Ο υποφαινόμενος και το υπουργικό συμβούλιο δεν εξελέγησαν για να εφαρμόσουν Μνημόνιο», απάντησε στην ερώτηση τι θα κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που οι πολίτες ψηφίσουν «ναι», αφήνοντας να εννοηθεί την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες.  

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι «Ο λαός αντιμετωπίζει με υποδειγματική ψυχραιμία τη δυσκολία που κάποιοι επέλεξαν να προκαλέσουν», ενώ τόνισε ότι είναι «ολέθριο λάθος να συνδέεται το δημοψήφισμα με την παραμονή της χώρας στο ευρώ». 

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι  «δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι προϋπόθεση για συζήτηση είναι η ακύρωση του δημοψηφίσματος», ενώ χαρακτήρισε θεσμικό εκτροχιασμό τη συνεδρίαση του τελευταίου Eurogroup.  

«Δυστυχώς κάποιοι επέλεξαν να κάνουν ακραίες πράξεις. Η λύση του προβλήματος της χρηματοδότησης της χώρας είναι μια λύση που μας αφορά όλους», σημείωσε. 



«Η ιστορική εμπειρία και η θεσμική εμπειρία της Ευρώπης είναι άλλη. Δεν είναι τα ακραία σενάρια» επιχειρηματολογεί ο Νίκος Παππάς συγκρίνοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το οποίο οι Γάλλοι πολίτες απέρριψαν το Ευρωσύνταγμα με το επικείμενο δημοψήφισμα για την έγκριση ή απόρριψη της συμφωνίας που προτείνουν οι δανειστές. 

«Όχι δεν μοιάζει ξεκρέμαστη η χώρα. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να της περάσουν τη θηλιά στο λαιμό» σχολιάζει.  «Η Ελλάδα είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ισχυρίστηκε.

Η δικαιολογία περί μη παράτασης δεν ευσταθεί διότι δεν ζήτησε κανείς έξτρα χρήματα» τονίζει ο κ. Παππάς  επικρίνοντας την απόφαση των Ευρωπαίων να μην εγκρίνει το αίτημα του κ. Τσίπρα για ολιγοήμερη παράταση της συμφωνίας που λήγει στις 30 Ιουνίου. 

Για το αν θα πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ αύριο, είπε ότι «θα πρέπει να υπάρξει κάποια αλλαγή σημαντική για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί έχει αποδειχθεί ότι έχουν βρεθεί λύσεις και την τελευταία στιγμή». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης