Με δική του πρόταση θα συμμετέχει το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα

Με δική του πρόταση θα συμμετέχει το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα

Καλεί τον λαό να ψηφίσει στην κάλπη «Όχι στην πρόταση των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ - Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης - Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία».

Με δική του πρόταση θα συμμετέχει το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα
Με δική του πρόταση θα συμμετέχει στο δημοψήφισμα το ΚΚΕ, τάσσοντας ευθέως κατά της πρότασης των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, αλλά κατά της κυβερνητικής πρότασης των  47+8 συμπληρωματικών διότι, όπως αναφέρει, «είναι γεμάτες βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατέθεσε, εξάλλου, την πρόταση του κόμματος από το Σάββατο, κατά τη συνεδρίαση για την κύρωση του δημοψηφίσματος, ενώ τη Δευτέρα με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση γνωστοποιεί ότι θα συμμετέχει με δική του πρόταση και καλεί τον λαό να ψηφίσει στην κάλπη «Όχι στην πρόταση των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ - Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης - Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, το κάλπικο ΟΧΙ που προτείνει η κυβέρνηση είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ΝΑΙ στην κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού. Ζητά από το λαό να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη και να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει, με όλα τα μέσα και τους τρόπους, στο δημοψήφισμα την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της. 

«Να ακυρώσει αυτό το δίλημμα, ψηφίζοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ», όπως τονίζει ο Περισσός. 

Στην επιστολή του προς τον κ. Βούτση ο κ. Κουτσούμπας προσθέτει δε ότι ως εκ τούτου, λόγω των γνωστών ιδεολογικών και πολιτικών απόψεών του, δεν μπορεί να συμμετέχει σε καμία από τις αντίστοιχες «Επιτροπές Υποστήριξης».
Κλείσιμο

Ο κ. Κουτσούμπας καλεί τον κ. Βούτση να μεριμνήσει για την τη διάθεση και τον καθορισμό του απαιτούμενου χρόνου στα ΜΜΕ καθώς και των απαιτούμενων χώρων υπαίθριας προβολής, για την παρουσίαση και προβολή των θέσεων και της δραστηριότητάς του ΚΚΕ.

Από το Περισσό αναφέρουν πως ο κ. Κουτσούμπας καταγγέλλει και την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ακόμα και να συζητήσει στη Βουλή την πρόταση του ΚΚΕ για το περιεχόμενο των ερωτημάτων, που θα τεθούν στο δημοψήφισμα. Όπως υποστηρίζει η παραπάνω άρνηση επιβεβαιώνει ότι στόχος της είναι να νομιμοποιήσει, μέσα από αυτό, το δικό της μνημόνιο, έναντι αυτού που προτείνουν οι ιμπεριαλιστικοί «θεσμοί», ή ένα άλλο μνημόνιο, προϊόν συμβιβασμού της τελευταίας ώρας.

Η ρητορική του ΚΚΕ εστιάζει και στο ότι αυτό που δεν λέει η κυβέρνηση, όπως και τα κόμματα που καλούν σε υπερψήφιση της πρότασης των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, είναι ότι είτε με «ναι» ο λαός βάζει από μόνος του το κεφάλι κάτω από τη λεπίδα, ανεξάρτητα αν τελικά θα του το κόψει η γκιλοτίνα της ελληνικής πρότασης, ή η λαιμητόμος των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Τονίζει δε ότι η  κυβέρνηση εμφανίζεται να λέει «όχι» στην πρόταση της τρόικας, η οποία όμως είναι κατά 80% ίδια με τη δική της και πως η  πρόταση της κυβέρνησης διατηρεί τους αντιλαϊκούς νόμους των προηγούμενων μνημονίων, επαναλαμβάνει βασικές διακηρύξεις της συμφωνίας της 20ής Φλεβάρη, που αποτέλεσε βάση για τις διαπραγματεύσεις από εκεί και πέρα, και προβλέπει νέα μέτρα σε βάρος του λαού, ύψους 7,9 δισ. ευρώ. 

Ειδικότερα, η  πρόταση του ΚΚΕ έχει τα εξής «όχι» και «ναι»: 

-Οχι στην πρόταση των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.
-Οχι στην πρόταση της κυβέρνησης.
-Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία.

-Λέμε ΝΑΙ στην κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων.
-Λέμε ΝΑΙ στη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.
-Λέμε ΝΑΙ στην αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, στην κοινωνικοποίηση, στη μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή αμφισβήτηση για την ΕΕ και να συναντηθεί με την αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης, που προτείνει το ΚΚΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης