Hi-five Βαρουφάκη-Βούτση: Άνετοι, ωραίοι, μοιραίοι

Hi-five Βαρουφάκη-Βούτση: Άνετοι, ωραίοι, μοιραίοι

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν τα χαμόγελα του υπουργού Οικονομικών με τον υπουργό Εσωτερικών στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ αποφασίστηκε το λουκέτο στις τράπεζες μέχρι νεοτέρας

Hi-five Βαρουφάκη-Βούτση: Άνετοι, ωραίοι, μοιραίοι
Ν.Βούτσης - «Γεια σου ρε Γιάνη παιχταρά. ΑΤΜούτσικο, πάλι την έκανες τη ζημιά στους αχώνευτους τους Φραγκολεβαντίνους. Ρισπέκτ και μόνο που σε πέταξε έξω ο Ντάισελμπλουμ».

Γ.Βαρουφάκης - «Γεια σου και σένα μπαρμπα-Νίκο. Αρχηγέ μου, κι εσύ δεν παλεύεσαι. Ούτε ένεση δημοκρατίας χρειάζεσαι, ούτε τίποτα».

Ν.Β - «Δώσε πέντε».
Γ.Β. - «Πάρε εξήντα (την ημέρα, μην παρεξηγηθούμε)».
Κλείσιμο

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο διάλογος ανάμεσα σε δύο υπουργούς που, άνετοι, χαλαροί και ευδιάθετοι, προσέρχονται στο Μέγαρο Μαξίμου για το υπουργικό συμβούλιο. Δεν ήμασταν αρκετά κοντά, δεν ακούσαμε, απλώς βάζουμε λόγια στην εικόνα με λίγη -αλλά δυστυχώς μόνο λίγη- φαντασία.



Θα άξιζαν πραγματικά συγχαρητήρια και hi-five στον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Νίκο Βούτση εάν είχαν προσχεδιάσει, εάν είχαν προβάρει το πώς θα δώσουν την εντύπωση ότι ετοιμάζονται για ένα υπουργικό συμβούλιο ρουτίνας και όχι για να επικροτήσουν με ενθουσιασμό το δημοψήφισμα και τα συμπαρομαρτούντα (capital control, ουρές σε ΑΤΜ, βενζινάδικα, στάση πληρωμών, αγωνία κ.λπ).



Μάλλον όμως το «κόλλα το» ήταν αυθόρμητο. Και αυτό είναι χειρότερο, πολύ χειρότερο. Θυμίζει Νέρωνα, παραπέμπει σε επιτυχή ολοκλήρωση ενός ολέθριου σχεδίου. Υπ' αυτή την έννοια, το αρχαιοπρεπές κλισέ «των οικιών ημών εμπιμπραμένων, υμείς άδετε» φαντάζει μάλλον μετριοπαθές.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης