«Οι Έλληνες να κάνουν αυτό που έκανε η Ιρλανδία», λέει ο Ιρλανδός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

«Οι Έλληνες να κάνουν αυτό που έκανε η Ιρλανδία», λέει ο Ιρλανδός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Απογοητευμένη η κυβέρνηση με την Ελλάδα για την διακοπή των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους

«Οι Έλληνες να κάνουν αυτό που έκανε η Ιρλανδία», λέει ο Ιρλανδός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
Η ιρλανδική κυβέρνηση κάλεσε την Ελλάδα να ακολουθήσει το δικό της παράδειγμα και να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους διεθνείς πιστωτές της για να αποφύγει την πτώχευση και μία πιθανή έξοδο από την Ευρωζώνη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της χώρας, Σάιμον Χάρις, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTE εξέφρασε την ενόχληση της κυβέρνησης από την άρνηση της ελληνικής πλευράς να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και να την άρνηση να αποδεχθεί την πρόταση για το πακέτο μεταρρυθμίσεων.

«Απογοητεύτηκα λίγο όταν άκουσαν για την δημοκρατική εντολή της ελληνικής κυβέρνησης. Θα το αποδεχθούμε αυτό, αλλά πρέπει και εκείνοι να δεχθούν τη δημοκρατική εντολή των άλλων κυβερνήσεων στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο Σάιμον Χάρις.

Κλείσιμο
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κάλεσε την Αθήνα να επιστρέψει στο τραπέζι διαπραγματεύσεων επισημαίνοντας: «Θέλουμε οι Έλληνες να επιστρέψουν και να κάνουν αυτό που έκανε η Ιρλανδία».

Την ίδια ώρα, τόνισε πως η χώρα του «έχει αποδείξει ότι μπορούμε πραγματικά να διαπραγματευόμαστε και να επιλύουμε τα προβλήματα», προσθέτοντας πως «δεν μπορείτε να το επιτύχετε αυτό μέσω της πολιτικής αστάθειας και της υιοθέτησης ακραίων θέσεων».

Παράλληλα, επισήμανε: «Η Ιρλανδία θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη, η Ιρλανδία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να βρει μία λύση αλλά δε μπορείτε να έχετε τη λύση όταν ο κόσμος αρνείται να δεσμευτεί».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης