Οργή στο Μαξίμου για την παρέμβαση Ευρωπαίων υπέρ του «ΝΑΙ»

Οργή στο Μαξίμου για την παρέμβαση Ευρωπαίων υπέρ του «ΝΑΙ»

Η κυβέρνηση μοιάζει να παρακολουθεί τις τελευταίες ώρες μάλλον αμήχανη τη χιονοστιβάδα των εξελίξεων, πιθανώς αιφνιδιασμένη από την τροπή που πήραν τα πράγματα

Οργή στο Μαξίμου για την παρέμβαση Ευρωπαίων υπέρ του «ΝΑΙ»
Οργανωμένο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης, με τη συμβολή Ευρωπαίων παραγόντων, που υπερβαίνουν τις θεσμικές τους αρμοδιότητες και εμπλέκονται στην πολιτική σύγκρουση, βλέπει το Μαξίμου στις συντονισμένες κινήσεις, που γίνονται ενόψει του δημοψηφίσματος, υπέρ του «ΝΑΙ» στο τελεσίγραφο των δανειστών.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο εξεπλάγη από τα όσα είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, παρότι του τηλεφώνησε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας του να συμβάλλει στην αποδοχή του αιτήματος για παράταση του προγράμματος, κάτι που οδηγούσε στο να ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες. Η απογοήτευση στο Μαξίμου ήταν εμφανής και είναι ενδεικτικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατηγόρησε τον κ. Γιούνκερ για ανειλικρίνεια.

Αν και η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτούς τους δίαυλους επικοινωνίας με τους Ευρωπαίους, το πεδίο συνεννόησης συρρικνώνεται διαρκώς. Κάποιοι περίμεναν για παράδειγμα να γίνει σύνοδος κορυφής αύριο Τρίτη, όταν και εκπνέει το τρέχον δανειακό πρόγραμμα, όμως η είδηση ότι μία τέτοια κίνηση ίσως γίνει την Τετάρτη δεν ακούστηκε και τόσο ενθαρρυντικά.

Κλείσιμο
Αυτό που ανησυχεί πλέον τους συνεργάτες του πρωθυπουργού και κορυφαίους υπουργούς είναι ότι με την τραπεζική ασφυξία που επιβλήθηκε στη χώρα, σε συνδυασμό με τη μετατόπιση του διλήμματος στο δημοψήφισμα στο «μέσα ή έξω από το ευρώ», που επιχειρούν οι οπαδοί του «ναι», θα επικρατήσει ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας των πολιτών προς την 5η Ιουλίου.

Πάντως και η ίδια η κυβέρνηση μοιάζει να παρακολουθεί τις τελευταίες ώρες μάλλον αμήχανη τη χιονοστιβάδα των εξελίξεων, πιθανώς αιφνιδιασμένη από την τροπή που πήραν τα πράγματα. Είναι ενδεικτικό ότι αναβλήθηκε το σημερινό μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών και η ενημέρωση από τον κ. Σακελλαρίδη θα γίνει αύριο, όταν σε αυτές τις περιπτώσεις η καθημερινή παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι μάλλον επιβεβλημένη.

Καθυστερεί επίσης και το πρόγραμμα των εξορμήσεων των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι είχε αποφασιστεί να υπάρξει ένα πυκνό πρόγραμμα εκδηλώσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης