ΝΔ: Ακυρώστε το δημοψήφισμα - Θα είναι κόλαφος η ετυμηγορία του λαού

ΝΔ: Ακυρώστε το δημοψήφισμα - Θα είναι κόλαφος η ετυμηγορία του λαού

«Να παραμείνει ψύχραιμος και ενωμένος» κάλεσε τον ελληνικό λαό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συγκαλεί το μεσημέρι της Δευτέρας την Κ.Ο. του κόμματός του

ΝΔ: Ακυρώστε το δημοψήφισμα - Θα είναι κόλαφος η ετυμηγορία του λαού
Στην ακύρωση του δημοψηφίσματος που προκήρυξε, προβλέπουν πολλά στελέχη στη Νέα Δημοκρατία ότι θα υποχρεωθεί η κυβέρνηση μετά τις δυσμενείς εξελίξεις που δρομολογήθηκαν το Σαββατοκύριακο και την αποκαλυπτική παρέμβαση των Ευρωπαίων που κατέδειξε ότι με ευθύνη της Αθήνας δεν ολοκληρώθηκαν ομαλά οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συμφωνία.

Στη Συγγρού έχουν εδραία πεποίθηση, ότι το δημοψήφισμα ήταν προπέτασμα καπνού στο οποίο κατέφυγε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα μπροστά στην αδυναμία του να δικαιολογήσει τη φοροκαταιγίδα της δικής του πρότασης, για την οποία πιθανολογούσε βάσιμα ότι θα αντιμετώπιζε ισχυρές αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως επιμένουν, «περιέχει πολλαπλάσια μέτρα από το περιβόητο και δαιμονοποιημένο email Χαρδούβελη».

Οι εκτιμήσεις που κάνουν στο γαλάζιο επιτελείο είναι ότι, μετά και το κλείσιμο των τραπεζών, ο κ. Τσίπρας θα κάνει κάθε τι για να αποφύγει το δημοψήφισμα καθώς «η τροπή που πήραν οι εξελίξεις οδηγούν στο σχεδόν βέβαιο συμπέρασμα ότι το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας θα αποτελέσει κόλαφο για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Κλείσιμο
Γι΄ αυτό και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συναντήθηκε την Κυριακή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να ακυρώσει να ακυρώσει αμέσως το χωρίς πια περιεχόμενο δημοψήφισμα – παρωδία».

«Γνωρίζει ότι είναι πρωτίστως τα δικά του λάθη που τον υποχρέωσαν ακόμα και στο κλείσιμο των τραπεζών», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς. «Η πατρίδα μας πρέπει να παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης και στο ευρώ.  Ο κ. Τσίπρας οφείλει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.  Αν δεν μπορεί ο ίδιος, ας τολμήσει τη μεγάλη εθνική συνεννόηση».

«Από την πλευρά μας, θα κάνουμε τα πάντα για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη χώρα και να επιστρέψει η Ελπίδα στους Έλληνες», κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που κάλεσε τον ελληνικό λαό «να παραμείνει ψύχραιμος και ενωμένος».

Ο «πιο επικίνδυνος και ανεύθυνος πρωθυπουργός» 

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, στρέφοντας τα πυρά και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

«Στις Δημοκρατίες όταν διεξάγονται εκλογικές διαδικασίες, ο λαός αποφασίζει με πλήρη ενημέρωση, ηρεμία και καθαρό μυαλό. 

Διαφορετικά οι εκλογές μετατρέπονται σε θεσμικό εκβιασμό», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αλλά οι μοιραίοι που μας κυβερνούν,  αποφάσισαν να καταλύσουν το κράτος δικαίου, που υπήρξε μια από τις μεγάλες κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης».

Κατά τον κ. Καραγκούνη, «είναι αδιανόητο, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να αλλοιώνονται πάγιοι κανόνες διεξαγωγής εκλογών και δημοψηφισμάτων». Και όπως συμπλήρωσε: «Τι κι αν υπάρχει Σύνταγμα, τι κι αν υπάρχουν προθεσμίες, τι κι αν υπάρχουν αρμόδια όργανα; Δε βαριέσαι. Όλα αυτά είναι δευτερεύοντα, για τον πιο επικίνδυνο και ανεύθυνο πρωθυπουργό που γνώρισε η χώρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης