Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κατήγγειλε «αλχημείες» για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κατήγγειλε «αλχημείες» για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009

Ο κ. Νίκος Λογοθέτης τόνισε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προστάτεψε τον νυν πρόεδρο της Αρχής, όπως και τον πρώην διοικητή της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κατήγγειλε «αλχημείες» για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009
Βολές κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, εξαπέλυσε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Νίκος Λογοθέτης.

Κατά την ακρόασή του στην Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο, έκανε λόγο για αλχημείες, προκειμένου να διογκωθεί το έλλειμμα, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Γεωργίου «πιόνι» της Eurostat.

Μάλιστα, σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά, για το ποιος είναι ο «σκοτεινός άρχοντας» που αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο του, απάντησε ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, είναι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ήθελε να προστατέψει τον κ. Γεωργίου και άλλα δύο πρόσωπα.
Κλείσιμο

Ύστερα από τις επίμονες ερωτήσεις του κ. Αμυρά, απάντησε ότι τα άλλα δύο πρόσωπα είναι ο κ. Γιώργος Προβόπουλος και ο διοικητής της Τράπεζας Κύπρου και έκανε λόγο για ομάδα δικαστών, που φέρεται να ανήκουν στην ομάδα του «σκοτεινού άρχοντα».

Νωρίτερα, ο κ. Λογοθέτης ανέφερε ότι η διόγκωση του ελλείμματος του 2009 στο 15,8% αιτιολόγησε και νομιμοποίησε το πρώτο Μνημόνιο, δικαιολόγησε το δεύτερο και αιτιολόγησε τη λήψη επαχθών μέτρων.

Υποστήριξε, δε, ότι υπήρξε παραποίηση στοιχείων, στρέφοντας τα βέλη του προς τον κ. Γεωργίου, λέγοντας ότι έκανε  αλχημείες, ενώ χαρακτήρισε τον πρώην προιστάμενό του πιόνι της Eurostat.

Κατήγγειλε ότι «μόλις αμφισβητήσαμε αυτά που έλεγε μετά την τέταρτη συνάντησή μας άρχισε να μας φιμώνει».

Μάλιστα, ανέφερε ότι ο κ. Γεωργίου έβγαλε ένα διάταγμα που απαιτούσε από την κυρία Ξενάκη -που είναι συγκατηγορούμενη του- να παίρνει τη θέση του, όταν εκείνος έλειπε. Αυτό δεν ήταν σύμφωνο με τον κανονισμό, θα έπρεπε να τον αντικαθιστά ο αντιπρόεδρος, τόνισε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης