Ο Σόιμπλε ετοιμάζει «οδικό χάρτη» για χρεοκοπία εντός Ευρωζώνης

Ο Σόιμπλε ετοιμάζει «οδικό χάρτη» για χρεοκοπία εντός Ευρωζώνης

Η κρίση στην Ελλάδα επαναφέρει στο προσκήνιο ένα παλαιότερο σχέδιο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας για «ομαλή» αναδιάρθρωση του χρέους, σε περίπτωση πτώχευσης μιας χώρας-μέλους της Ευρωζώνης - «Η πληροφορία αυτή δεν είναι σωστή» απαντά το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Ο Σόιμπλε ετοιμάζει «οδικό χάρτη» για χρεοκοπία εντός Ευρωζώνης
Σχέδιο για τη διαχείριση πιθανής πτώχευσης κρατών – μελών της Ευρωζώνης εντός της Νομισματικής Ένωσης φαίνεται να επεξεργάζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών όπως αποκαλύπτει το περιοδικό «Der Spiegel».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα επαναφέρει στο προσκήνιο ένα παλαιότερο σχέδιο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μια ομαλή αναδιάρθρωση του χρέους, σε περίπτωση πτώχευσης μιας χώρας-μέλους της Ευρωζώνης, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία της Νομισματικής Ένωσης, ακόμα και αν μια χώρα καταστεί αφερέγγυα.

Το κόστος της αναδιάρθρωσης θα βαρύνει τους επενδυτές που κατέχουν ομόλογα του δημοσίου του εν λόγω κράτους, μια κίνηση η οποία αποσκοπεί επίσης στο να μην δύναται στο μέλλον μια «προβληματική» χώρα να εκβιάζει κράτη-μέλη με υγιείς οικονομίες. Όπως αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel», το σχέδιο είχε αναπτυχθεί από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών πριν από πέντε χρόνια, όμως παρέμεινε τελικά στο συρτάρι.
Κλείσιμο
Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών: Η πληροφορία αυτή δεν είναι σωστή
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε σήμερα δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel» σύμφωνα με το οποίο οι αξιωματούχοι του εργάζονται πάνω σ' ένα σχέδιο που θα επιτρέπει την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους οποιασδήποτε χώρας της Ευρωζώνης δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε ότι γίνεται σχετική προετοιμασία.
«Η πληροφορία αυτή δεν είναι σωστή» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και πρόσθεσε: «Επικεντρώνουμε πλήρως τις προσπάθειές μας στην επίλυση της τρέχουσας ελληνικής κρίσης εντός του πλαισίου του τρέχοντος προγράμματος».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης