Την ακριβή ημερομηνία διορισμού της Παναρίτη στο ΔΝΤ ζητά το ΠΑΣΟΚ

Την ακριβή ημερομηνία διορισμού της Παναρίτη στο ΔΝΤ ζητά το ΠΑΣΟΚ

Με ερώτηση που κατέθεσε ο Γιάννης Κουτσούκος στη Βουλή 

Την ακριβή ημερομηνία διορισμού της Παναρίτη στο ΔΝΤ ζητά το ΠΑΣΟΚ
Διευκρινήσεις σχετικά με την ακριβή ημερομηνία διορισμού της κυρίας Έλενας Παναρίτη στο ΔΝΤ ζητά το ΠΑΣΟΚ έπειτα από σημερινό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας. 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκους κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, υπ όψιν του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στην οποία επικαλείται το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα»  η οποία υποστηρίζει πως ο υπουργός Οικονομικών είχε τοποθετήσει της κυρία Παναρίτη στην εν λόγω θέση ήδη από τις αρχές Μαίου.

«Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα (Τα Νέα-Γιώργος Παπαχρήστος) η επιστολή διορισμού της κυρίας Παναρίτη στο ΔΝΤ έχει αποσταλεί από αρχές Μαΐου, δηλαδή πολύ πριν δημοσιοποιηθεί το θέμα και η απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Αξιολόγησης, που επέλεξε την κυρία Παναρίτη. Επομένως τώρα πρέπει να ανακληθεί ο διορισμός με νέα επιστολή του Υπουργού Οικονομικών προς το ΔΝΤ», αναφέρει στην ερώτηση ο βουλευτής και προσθέτει: «Η έλλειψη ευθύνης στους χειρισμούς θεμάτων εκπροσώπησης της χώρας μας στους Διεθνής Οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ, εκθέτει τη χώρα μας και επηρεάζει τις σχέσεις της με ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις».

Κλείσιμο
Τέλος ρωτά: «Πότε απεστάλη στο ΔΝΤ η επιστολή διορισμού της κυρίας Παναρίτη; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα. Πότε ανεκλήθη ο διορισμός της κυρίας Παναρίτη και με ποια διαδικασία; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα. Τι επιπτώσεις θα έχει για τη χώρα μας ο ατυχής αυτός χειρισμός της Κυβέρνησης;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης