Άδωνις: Οι τύποι που μας κυβερνούν δεν υπάρχουν, η συμφωνία είναι κανονικό γδάρσιμο

Άδωνις: Οι τύποι που μας κυβερνούν δεν υπάρχουν, η συμφωνία είναι κανονικό γδάρσιμο

Τόνισε ότι η συμφωνία που προτείνουμε στους δανειστές είναι χάλια καιδ εν πρόκειται να γίνει δεκτή από τη ΝΔ, αντίθετα από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που θα πουν «ναι» στις αυξήσεις φόρων γιατί είναι... κομμουνιστές

Άδωνις: Οι τύποι που μας κυβερνούν δεν υπάρχουν, η συμφωνία είναι κανονικό γδάρσιμο
Την αντίθεσή του στο πακέτο μέτρων που φέρεται να έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές για να προχωρήσει η συμφωνία εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε μεν ότι δεν σηκώνει άλλη αναβολή η επίτευξη συμφωνίας και ότι τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να γίνει κάτι διαφορετικά η χώρα θα χρεοκοπήσει, παρουσιάστηκε δε απαισιόδοξος για τι συμφωνία θα είναι αυτή, όπως είπε, καθώς περιλαμβάνει ένα βαρύ φορολογικό πακέτο: «Πρέπει να φτάσουμε σε συμφωνία δεν έχει πια άλλο, ή θα φτάσουμε σε συμφωνία ή θα χρεοκοπήσουμε . Άρα αν είναι να φτάσουμε σε συμφωνία τώρα θα είναι, δεν σηκώνει άλλη αναβολή είμαστε στο και πέντε.  Τώρα το τι συμφωνία θα είναι, αυτά που διαβάζω στον διεθνή Τύπο δεν μου προκαλούν και μεγάλη αισιοδοξία. Αν το πακέτο που διαβάζω είναι αληθές έχει ήδη η κυβέρνηση αποτύχει πλήρως διότι το πακέτο αυτό είναι ένα βαρύ φορολογικό πακέτο. Είναι γδάρσιμο κανονικό» τόνισε στον Παραπολιτικά Fm.

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι όσα ετοιμάζεται να συμφωνήσε, δεν περιλαμβάνονταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις της: «Άμα πάει για βαριά φορολογία γιατί εξελέγη τότε; Έλεγαν προεκλογικώς ψηφίστε μας για να αυξήσουμε τους φόρους, να παραμείνει ο ΕΝΦΙΑ, να αυξηθεί ξανά η έκτακτη εισφορά και όλα αυτά; Δεν θυμάμαι να έλεγαν τέτοια. Η αύξηση των φόρων θα φέρει προφανώς μεγαλύτερη ανεργία και μεγαλύτερη ύφεση».

Κλείσιμο
Ερωτηθείς αν η ΝΔ θα αποδεχτεί τη συμφωνία με τα μέχρι στιγμής γνωστά  στοιχεία ήταν σαφής: «Δεν έχουμε κάνει συνεδρίαση για να σας πω για την ΝΔ. Θα σας πω την προσωπική μου γνώμη, είναι δυνατόν η ΝΔ που είχε ψηφίσει στον προϋπολογισμό μείον 7% ΕΝΦΙΑ φέτος, διατηρείται λέει ο ίδιος. Η ΝΔ είχε ψηφίσει μείον 30% εισφορά αλληλεγγύης, αυτό επανέρχεται στο ακέραιο. Η ΝΔ που είχε αρνηθεί την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και τώρα θα πρέπει να την ψηφίσει μου λέτε. Η ΝΔ που είχε αρνηθεί να αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές στο ΦΠΑ και τώρα πρέπει να δεχτεί την αύξηση; Βεβαίως και δεν αρέσει στην ΝΔ αυτή η συμφωνία γιατί να αρέσει. Μια χάλια συμφωνία είναι και μιλάω για αυτή που έχει στείλει ο Τσίπρας δεν λέω αυτή που θα του δώσουνε που προφανώς θα είναι χειρότερη». 

Αντίθετα, πιστεύει ότι η συμφωνία δεν θα έχει πρόβλημα να περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα μπορούσε να έχει σοβαρές απώλειες γιατί μην ξεχνάτε ότι είναι κομμουνιστές άρα τι λένε; Προτιμούμε να αυξάνουμε τους φόρους παρά να αλλάζουμε το κράτος και αυτό κάνει αυτή η συμφωνία. Σιγά τώρα μη στεναχωριέται ο ΣΥΡΙΖΑίος αν θα αυξηθούν οι φόροι. Κομμουνιστής είναι ο άνθρωπος όλα τα λεφτά θέλει να τα παίρνει το κράτος, αυτή είναι η ιδεολογία του».

Όσον αφορά στο αν θα γίνει δεκτή από τους δανειστές η ελληνική πρόταση ο κ. Γεωργιάδης ήταν απαισιόδοξος: «Θα εκπλαγώ αν γίνει και το κυριότερο θα είναι και λάθος αν γίνει διότι άμα οι δανειστές μας δεχτούν να αυξηθούν οι φόροι για να μην αλλάξει το κράτος τότε θα έχουμε ένα πρόγραμμα που δεν θα βγαίνει στον αιώνα τον άπαντα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην υπόθεση της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την πιθανότητα αυτή να χαθεί: «Άμα το καταφέρουν και αυτό αυτοί οι περήφανοι διαπραγματευτές και μας πάρει τη θέση η Αλβανία τι να πω! Εγώ πλέον έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά, δεν υπάρχουν, αυτοί οι τύποι που μας κυβερνούν δεν υπάρχουν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης