Ακιντζί: Στο Κυπριακό θέλουμε χασαποσέρβικο και όχι ταγκό

Ακιντζί: Στο Κυπριακό θέλουμε χασαποσέρβικο και όχι ταγκό

Είπε ακόμη ότι θέλουν μια λύση στην οποία οι Τουρκοκύπριοι θα είναι ισότιμοι

Ακιντζί: Στο Κυπριακό θέλουμε χασαποσέρβικο και όχι ταγκό
Περισσότερο... χασαποσέρβικο χρειάζεται στο Κυπριακό παρά ταγκό, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης καθ' οδόν προς τη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει την Πέμπτη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν. Είπε ακόμη ότι θέλουν μια λύση στην οποία οι Τουρκοκύπριοι θα είναι ισότιμοι.

Ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό συνεχίζονται εδώ και χρόνια χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, προσθέτοντας ότι η επιθυμία τους είναι στη νέα αυτή διαδικασία να δημιουργήσουν μέσω συνεργασίας μια νέα δομή, η οποία θα προστατεύει τα δικαιώματα των δύο κοινοτήτων, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για τις επερχόμενες γενιές.

«Στην πραγματικότητα στην Κύπρο χρειαζόμαστε περισσότερο χασαποσέρβικο παρά ταγκό. Υποβασταζόμενοι χέρι χέρι θα υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή. Χρειαζόμαστε μια διαδικασία η οποία θα μας οδηγήσει στο στόχο μέσα σε αρμονία», ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Κλείσιμο
Με την Τουρκία, πρόσθεσε, βρίσκονται σε αρμονία και σε διάλογο, ενώ είπε ότι οι παράμετροι της λύσης είναι γνωστές και έχουν οριστικοποιηθεί σε ένα πλαίσιο στις 11 Φεβρουαρίου.

«Κάναμε μια καλή αρχή. Η καλή αρχή είναι σημαντική, αλλά όχι αρκετή. Πρέπει και η συνέχεια να είναι καλή και το αποτέλεσμα να είναι καλό. Μας περιμένει μια δύσκολη και σοβαρή δουλειά όπως η δημιουργία ενός κειμένου, το οποίο σε μια πιθανή λύση να μπορεί να ενσωματωθεί και να εγκριθεί από τις δύο κοινότητες», είπε.

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε επίσης πως σύμφωνα με σφυγμομετρήσεις, το 52% των Ελληνοκυπρίων που είπαν «όχι» στο σχέδιο Ανάν το 2004, αυτή τη φορά θα πουν «ναι» σε μια πιθανή λύση, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι Τουρκοκύπριοι έμειναν εκτός διεθνούς δικαίου.

«Γίνεται λόγος για δικαιώματά μας, τα οποία έχουν τύχει σφετερισμού. Θέλουμε μια λύση στην οποία θα είμαστε ισότιμοι και θα έχουμε τα δικαιώματά μας τα οποία εδώ και χρόνια χάσαμε», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης