Reuters: Το σχέδιο της Αθήνας δεν περιλαμβάνει υποχωρήσεις σε εργασιακά, ασφαλιστικό

Reuters: Το σχέδιο της Αθήνας δεν περιλαμβάνει υποχωρήσεις σε εργασιακά, ασφαλιστικό

Το σχέδιο εστάλη εγκαίρως (πριν καν συναντηθεί η πενταμερής), ωστόσο φαίνεται πως δεν καλύπτει τις απαιτήσεις των δανειστών

Reuters: Το σχέδιο της Αθήνας δεν περιλαμβάνει υποχωρήσεις σε εργασιακά, ασφαλιστικό
Πληροφορίες για το ελληνικό σχέδιο που εστάλη στους θεσμούς δημοσιεύει σήμερα το Reuters. Οπως αναφέρεται το 47 σελίδων σχέδιο το οποίο «εστάλη εγκαίρως, πριν την πενταμερή» δεν περιλαμβάνει περαιτέρω υποχωρήσεις στα ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Το Reuters που επικαλείται πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση αναφέρει ότι η αποτυχία συμφωνίας τον Ιούνιο μπορεί να οδηγήσει σε ελληνική χρεοκοπία, περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και έξοδο από το ευρώ. Επισημαίνει δε ότι Αθήνα και πιστωτές έχουν εγκλωβιστεί σε μακρές διαπραγματεύσεις.

Κομισιόν: Δεν είμαστε ακόμα κοντά σε συμφωνία
Η Αθήνα και οι πιστωτές ανταλλάσσουν έγγραφα για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν για να ξεκλειδώσει η βοήθεια προς την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν. Ερωτηθείσα σχετικά με το σχέδιο της Αθήνας που αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Πολλά έγγραφα ανταλλάσσονται μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών για να ξεκαθαρίσει πώς θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Το γεγονός ότι ανταλλάσσονται έγγραφα είναι καλό σημάδι. Οι τεχνικές συζητήσεις θα συνεχίσουν για να υπάρξει συμφωνία . Δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το επίπεδο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης