Reuters: Στόχος της συνάντησης στο Βερολίνο η υιοθέτηση κοινής στάσης στις διαπραγματεύσεις

Reuters: Στόχος της συνάντησης στο Βερολίνο η υιοθέτηση κοινής στάσης στις διαπραγματεύσεις

Το πρακτορείο τονίζει πως η Αθήνα και οι πιστωτές της προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας

Reuters: Στόχος της συνάντησης στο Βερολίνο η υιοθέτηση κοινής στάσης στις διαπραγματεύσεις
Με την παρουσία του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της καγκελαρίου Άνγκελα  Μέρκελ με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας το πρακτορείο Bloomberg και επιβεβαίωσε λίγο αργότερα Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή της ΕΕ, στόχος της συνάντησης είναι η υιοθέτηση κοινής στάσης στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Το πρακτορείο τονίζει πως η Αθήνα και οι πιστωτές της προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας.

Μάλιστα, το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ έγραψε πως μετά την πενταμερή του Βερολίνου ενδέχεται να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν για την Ελλάδα, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα μετέδωσε ότι η ανακοίνωση για την χώρα μας μπορεί να γίνει τελικά την Τρίτη.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, σύμφωνα πληροφορίες, οι θεσμοί, σε τεχνικό επίπεδο, έχουν αρχίσει τη συγγραφή της συμφωνίας, η οποία ωστόσο, προσκρούει στις μόνιμες αντιρρήσεις του ΔΝΤ. Εάν ξεπεραστεί το «αγκάθι» αυτό, τότε αναμένεται να ξεκινήσει και η συγγραφή προσχεδίου συμφωνίας των εταίρων με την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης